Sikeres pályázatok

2022.01.29. 15:20

Közel 300 millió forint jut útépítésre Szabadszálláson

Sikeres évet tudhat maga mögött a szabadszállási önkormányzat. Az eredményes pályázatoknak és a takarékos gazdálkodásnak köszönhetően több mint félmilliárd forint jutott beruházásokra. A munka az idei esztendőben is tovább folytatódik, a városvezetés az útépítésekre, az egészségügy továbbfejlesztésére, a gazdasági élet élénkítésére helyezte a hangsúlyt.

Gulyás Sándor

Darabos József a tavaly történtekről beszélt. Fotó: Gulyás Sándor

Három nagyberuházás zárult le az év végén Szabadszálláson. Elkészült a közétkeztetést biztosító Nagyvendéglő épületének külső renoválása, átadásra került az új bölcsődeszárny (Mézeskalács Bölcsőde), befejeződött a régi óvoda épületének rekonstrukciója, ahol a polgárőrség talál új otthonra, valamint tizennégy önkormányzati bérlakás felújítása

– A régi óvoda épületének, valamint a bérlakások felújítása a város szegregációval érintett területeinek rehabilitálását célzó projekt keretében valósult meg. A fejlesztésekre közel 300 millió forintot költöttünk, amelyet európai uniós forrásból finanszíroztunk. A volt nőtlen tiszti szálló épületében kialakított 14 önkormányzati tulajdonú bérlakásra 170 millió forintot, 

a régi óvoda épületének megújítására 100 millió forintot, a projekt harmadik elemére, a Mátyás király tér zöldfelületének rehabilitációjára 22 millió forintot fordítottunk. 

A szegénység, a társadalmi és a munka­erő­piaci hátrányok leküzdése, valamint a közösségi és egyéni szintű társadalmi beilleszkedés feltételeinek megteremtése érdekében indított program keretében mintegy kilencven ember kapta meg a szakképzettség megszerzésének lehetőségét, ami megkönnyítette a munka világába történő beilleszkedésüket – sorolta a tavalyi év történéseit Darabos József polgármester. 

A LEADER-pályázaton elnyert támogatásból újult meg a balázspusztai ravatalozó épülete, illetve épült új közösségi tér a Rozsnyai Mátyás tér melletti területen. Ugyancsak pályázati forrásból, illetve saját erőből valósította meg az önkormányzat a Tóth Erzsébet Óvoda fűtésrendszerének korszerűsítését és melegítőkonyhájának rekonstrukcióját. Állami támogatásnak köszönhetően ötmillió forintot költött a város az önkormányzati tulajdonú területeken lévő illegális szemétlerakók fel­számolására. 

– Hosszú évek után sikerült betölteni a tartósan üres háziorvosi praxisokat, valamint egy fogorvosi állást. Kiemelt feladatunknak tekintjük a járóbeteg-szakellátás megfelelő, a betegek igényeit, valamint a kor követelményeit is figyelembe vevő elhelyezését. 

Elképzeléseink között szerepel egy új betegellátó intézmény kialakítása, ami a volt gyógyszertár és a helytörténeti gyűjtemény helyiségeiben kapna helyet. 

Magyarország Kormányának köszönhetően összesen több mint háromszázmillió forintot fordíthat a város belterületi utak fejlesztésére, valamint pályázati siker esetén a Szabadszállás–­Kunadacs közötti összekötő út rekonstrukciója is megvalósulhat. Az infrastrukturális fejlesztések mellett kiemelt cél a város gazdasági életének élénkítése is. A Budapest–Belgrád-gyorsvasút rekonstrukciója, valamint az „M8-as autópálya” projekt jelentősen hozzájárulhat a meglévő ipari park kihasználtságának növeléséhez is – mondta el Darabos József polgármester. 

Bizakodással tölti el a város vezetését, hogy egyre több cég és vállalkozó lát fantáziát a volt szabadszállási laktanya üresen álló területeiben és ingatlanjaiban. Az elmúlt két esztendőben többek között napelempark épült, betonüzem létesült az ipari parkban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában