Beruházás

2022.01.29. 15:39

Korszerű és jól felszerelt minibölcsődét alakítottak ki Bácsbokodon

35 millió forint támogatásból építették fel az új minibölcsődet a településen.

Márton Anna

Játékokat is beszereztek. Fotó: Pozsgai Ákos

A település önkormányzata célul tűzte ki, hogy egy bölcsőde kialakításával és működtetésével támogassa a három év alatti gyermekek napközbeni ellátását, és így az anyák munkába állását – tudtuk meg Kovács László polgármestertől. 

– Egy meglévő önkormányzati ingatlan felújításával és átalakításával, 35 millió forint összegű támogatásból valósult meg a cél elérése, azaz egy minibölcsőde kialakítása. A hét gyermek ellátását biztosító intézményt egy meglévő és hőtechnikailag már korszerűsített ingatlanban, a napközi konyha épületének déli szárnyában alakítottuk ki – mondta a település vezetője. 

– A projekt keretében az épület kívül-belül egyaránt megújult. 

Ennek keretében megtörtént a jogszabályi előírásoknak megfelelő funkciójú helyiségek kialakítása, a víz- és villamos hálózat, valamint a fűtési rendszer korszerűsítése, a födém hőszigetelése, a belső burkolatok cseréje, az épületrész külső festése, valamint az akadálymentesítés – sorolta a polgármester. 

Az építési felújításokon túl bútorokat, egyéb eszközöket és játékokat is beszereztek a pályázati támogatásból. A beruházásnak köszönhetően mindenben megfelelő, teljes egészében felújított, korszerűen kialakított és felszerelt minibölcsőde kezdte meg működését Bácsbokodon – tájékoztatta hírportálunkat Kovács László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában