Helyi érték

2022.01.24. 06:30

Kisfilmes pályázatot hirdetett a Bács-Kiskun megyei önkormányzat

Ebben a hónapban egymást érik a különböző, diákokat megszólító pályázatok. Ezek egyike, a megyei önkormányzat kisfilmes pályázata, mely a helyi értékek megmentésére is felhívja a figyelmet.

Sebestyén Hajnalka

Illusztráció/Shutterstock

Helyi érték diákszemmel címmel hirdette meg rövidfilmes pályázatát a Bács-Kiskun megyei önkormányzat. A pályázóknak olyan 2–4 perces rövidfilmet kell készíteniük, amely bemutat egy helyi vagy megyei jelentőségű értéket. A téma tetszőleges, amely a pályázó számára fontos, amely miatt érdemes Bács-Kiskun megyében maradni, élni. A pályamunka arra is kitér, hogy az adott érték milyen régi dologra emlékezteti a videó készítőjét, amelyet a környezetében szeretne megóvni.

A pályázat célja az értékkommunikálás, a pályázók megyei identitástudatának és a szülőföldjükhöz kötődésük megerősítése, ismereteik bővítése a helyi és megyei értékekről.

A pályázaton részt vehet Bács-Kiskun megyei állandó lakhellyel rendelkező, valamely hazai gimnáziumban, szakgimnáziumban, szakközépiskolában, szakiskolában, készségfejlesztő iskolában tanuló 14–20 év közötti fiatal. A filmek beérkezésének határideje: 2022. január 31. A beérkezett filmeket 3 tagból álló zsűri értékeli. A nyertes pályázókat legkésőbb 2022. február 14-éig értesítik.

Részletek a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat web- és Facebook oldalán. Érdemes pályázni, az első helyezett 150 ezer, a második 100 ezer, a harmadik 50 ezer forint ajándékutalványt kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában