Galériával

2022.01.26. 14:38

Kiállítás nyílt a Lúdas Matyi-rajzokból Kecskeméten

Az Égig érő paszuly mesével folytatódott szerdán a Meséről-zenére gyermekhangverseny sorozat a kecskeméti Ifjúsági Otthonban. A résztvevő gyerekek az előadás előtt megtekinthették a rajzpályázat élményrajzaiból készített kiállítást.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Bús Csaba

Hosszú évek óta nagy népszerűséggel fut a Meséről-zenére gyermekhangverseny sorozat az intézményben. Ezúttal a programhoz kapcsolódóan arra kérték a gyerekeket, hogy a már bemutatott, Lúdas Matyi előadáshoz készítsenek élményrajzokat. Nagyszerű pályaművek érkeztek a Mikszáth Kálmán körúti Óvodából, a Kecskeméti Református Általános Iskolából, a Mathiász János Általános Iskolából és a Szent Imre Katolikus Általános Iskolából. A legjobbakból válogatták össze a szerdán megnyíló kiállítás anyagát, mely az Ifjúsági Otthon első emeleti folyosóján látható február végéig. A kiállítást Csizmadia Ilona nyitotta meg, beszédében kitért a napokban ünnepelt magyar kultúra napjára is. Ebből az alkalomból a gyerekek a különböző hangszerek hangzásával is megismerkedtek.

Ezt követően a hangversenyre érkező gyerekek újabb mesét láthattak, ezúttal az Égig érő paszulyt a Chorhidea Kamarazenekar és a Kecskemét Táncegyüttes tagjai előadásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában