Kiskunhalas

2022.01.22. 18:23

Jégre lépni tilos és életveszélyes a Sóstón

Az önkormányzat figyelmeztetőtáblákat helyezett el a Sóstón, melyekkel arra hívják fel a látogatók figyelmét, hogy a tó jegének vastagsága még nem megfelelő, ezért életveszélyes azon tartózkodni. Aki a tiltás ellenére rámegy, szabálysértést követ el és pénzbírsággal is büntethető.

Pozsgai Ákos

A jég vastagsága még nem éri el a biztonságos mértéket Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

A hideg időben is sokan vágynak a friss levegőre és sokan a befagyott tavak felszínén szeretnének csúszkálni vagy korcsolyázni. Az önfeledt szórakozás közben azonban könnyen bajba is kerülhetünk, ezért fontos tudni, hogy hol szabad a jégre lépni.

Egyelőre az önkormányzatok és a különböző hatóságok arra figyelmeztetnek, hogy senki ne menjen a befagyott tavakra, a legtöbb helyen ugyanis a jég vastagsága (mely jelenleg maximum 3-4 centiméter lehet) még nem éri el azt a mértéket, hogy biztonsággal lehessen rajta tartózkodni.

A halasi Sóstó nagy része ugyan befagyott, de a jég vastagsága még nem alkalmas a téli sportolásra, könnyen beszakadhat. Sok helyen a nád és a hullámverések miatt egyenetlen a jég felülete és jelenleg nem mindenütt kellő vastagságú a jég.

Fontos tudni, hogy aki a tiltás ellenére a jégre lép, azzal szemben szabálysértési eljárás indulhat és akár 150 ezer forintig terjedő pénzbírságra is számíthat. Ezért a legtöbb helyen egyelőre azt tanácsolják a látogatóknak, hogy korcsolyázás helyett inkább csodálják vagy fényképezzék a befagyott tavak szépségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában