Korcsolyát fel!

2022.01.21. 13:55

Jégpályák Éjszakáját tartanak a bajai Petőfi-szigeten

A Magyar Jégkorong Szövetség 2016-ban döntött úgy, hogy a nagy sikerű Múzeumok Éjszakájához és a Strandok Éjszakájához hasonlóan országos rendezvényt indít, melyen mindenki korcsolyát húzhat.

Borbély Károly

Forrás: Illusztráció/shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

A VI. Jégpályák Éjszakája 2021-ben a koronavírus-járvány miatt elmaradt, most országosan 2022. január 22-én tartják meg újra. A Bajajég tájékoztatása szerint az estén 19 és 23 óráig lesz jégdiszkó, azaz egy órával tart tovább a rendezvény a megszokottnál. A különlegességét az adja, hogy a diszkó közben ügyességi játékok is lesznek értékes ajándékokért, így biztosítva a felhőtlen szórakozást – írta az amve.hu portál 

Minden év novemberétől az új év februárjáig várja a csúszás szerelmeseit a mobil műjégpálya a Petőfi-szigeten. A hét minden napján 750 négyzetméter jégfelület áll a szórakozni vágyók rendelkezésére. A jégpálya küldetése, hogy a sok embert megmozgató nyári strandszezon után minden korosztály számára kellemes és tartalmas időtöltést biztosítson a hideg hónapokban is, függetlenül attól, hogy valaki sportolni, szórakozni vagy csupán egy ital mellett megpihenni szeretne.

 A pályán a kesztyű használata kötelező, valamint 10 éves kor alatt elengedhetetlen a sisak is! 

Hét közben, tanítási napokon délelőtt a diákok, délután és kora este a nagyközönség számára kínálnak sportolási lehetőséget. A késő esti órákban a hokicsapatok mérhetik össze tudásukat. A Bajajég minden hétvégén és tanítási szünet idején várja a korcsolyázni vágyókat. A kezdők számára lehetőség nyílik arra, hogy szakképzett oktató segítségével tanulják meg a korcsolyázás és a jégkorongozás alapjait. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában