Beruházás

2022.01.27. 06:45

Hamarosan elkészül Halas új buszállomása

A tervezett múlt év végi határ­időre nem készült el az új központi buszmegálló, mostanra azonban úgy tűnik, hogy a végéhez közeledik a beruházás. Néhány héten belül elkészülhetnek vele, jelenleg a buszöblök közötti peronok tetőszerkezetét szerelik.

Pozsgai Ákos

Néhány héten belül elkészülhet Kiskunhalason az új központi buszmegálló. Fotó: Pozsgai Ákos

Néhány héten belül elkészülhet Kiskunhalason az új központi buszmegálló. Fotó: Pozsgai Ákos

A munkálatok a régi, közel hatvanéves buszállomás épületének bontásával, tavaly január közepén kezdődtek el, az építkezés idejére a közeli Semmelweis téren alakítottak ki ideiglenes busz­várókat. 

Állami és európai uniós pályázaton nyert félmilliárd forintot a halasi önkormányzat a város komplex közlekedésfejlesztésére. Ennek része több mint két kilométer hosszú új kerékpárút építése, parkolók kialakítása, valamit a Május 1. téren egy új központi buszállomás építése. A kerékpárutak és a hozzá kapcsolódó beruházások mostanra elkészültek, a buszállomás kivitelezése azonban néhány hetet csúszik. Az építkezést körbevevő kerítésen feltüntetett hivatalos időpont szerint tavaly de­cemberre el kellett volna, készülnie, a munkálatok azonban még javában tartanak. 

A külső peronok tetőszerkezetét szerelik a szakemberek és a térburkolatot rakják le, a betonozás és az új aszfaltburkolat már elkészült. A főépületen is van még tennivaló, ahol az üvegfallal körbevett utasváró mellett helyet kap egy forgalomirányítási iroda, pihenő- és szociális helyiségek. 

Kismértékben átalakul a buszállomást körbevevő környezet is, a piactér felől a kerékpárút nyomvonalát a városközpont irányába átépítik, 

valamint a városháza felé a park irányába új helyen jelölik ki a gyalogátkelőhelyeket. Információink szerint a beruházás heteken belül elkészül. 

Az új buszpályaudvar nemcsak a halasiaknak, de a térség szempontjából is kiemelt jelentőségű, hiszen a napi többezres utasforgalom is megköveteli, hogy egy korszerű és látványában is impozáns központi buszállomása legyen Halasnak – hangoztatta korábban Bányai Gábor, a térség országgyűlési kép­viselője. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában