Segítség

2022.01.26. 06:50

Gyűjtés indul az özvegyen maradt borotai kismama javára

Adománygyűjtést indítottak a 24 éves borotai édesanyának, aki terhesen marad egyedül kisfiával.

Gábor János

Katika 24 évesen, terhesen maradt magára 16 hónapos kisfiával. Fotó: Dudás Arnold

Katika 24 évesen, terhesen maradt magára 16 hónapos kisfiával. Fotó: Dudás Arnold

Egy foktői férfi indított adománygyűjtést annak a 24 éves borotai anyukának a javára, aki a december közepén, Jánoshalma közelében történt autóbalesetben veszítette el a férjét. Mint ismert: a fiatal férfi egyedül autózott, amikor az útról letérve fának ütközött, majd a súlyosan károsodott járműben égett. Első gyermekét és állapotos feleségét hagyta hátra. 

A fiatal szülőkről tudni lehet, hogy maguk is árván nőttek fel – árulta el a baon.hu-nak az adománygyűjtést szervező Dudás Arnold. A rendszeres jótékonysági akcióiról és az azok dokumentálására létrehozott nyilvános fotóalbumról ismertté vált vállalkozó jelezte: a húszas éveiben járó Katika és Ferenc nagy szeretetben nevelt egy 16 hónapos kisfiút, a cukrászként dolgozó anyuka pedig jelenleg is állapotos, a terhesség 24. heténél tart. 

Mivel egyedül maradt a család fenntartására, nagyon nagy szüksége lenne a segítségre. 

A január 28-ig tartó akcióban élelmiszert, pelenkát, játékot, édességet, tisztálkodási és tisztítószert várnak, de ha valaki pénzt utalna, a szervező annak ellenére is el tudja fogadni, hogy a „Segíteni jó. Adni öröm.” egyesület még csak a nyilvántartásba vétel szakaszában van. 

A foktői férfi egy éve indította el azonos néven azt a fotóalbumot, amibe olyan személyek és szervezetek képeit tölti fel, akik rajta keresztül segítenek rászorulókon, pénzzel, élelmiszerrel, más tárgyi adománnyal. Az alakuló szervezettel ugyanazt a célt fogja követni, mint eddig, civil önkéntesként összeköti az elesettebb sorsú személyeket és a jószívű adományozókat, akikkel közösen eddig közel száz családot tudott támogatni. 

– Segítő kezekre mindig szükség van, mert nem csak karácsonykor éhes az ember – fűzte hozzá. 

További részletek és adományozáshoz szükséges adatok Dudás Arnold Facebook-oldalán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában