Eredményes év

2022.01.02. 11:20

Fontos az ifjúság nevelése a kerekegyházi tűzoltó-egyesület számára

A koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére is eredményes esztendőt tudhat maga mögött a kerekegyházi Jövő a Kezünkben Ifjúsági és Hagyományőrző és Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Sikeresnek bizonyult tematikus tűzoltótáboruk, illetve a pályázatokon is eredményesen szerepelt a civil szervezet.

Gulyás Sándor

Eredményes esztendőt zár a kerekegyházi Jövő a Kezünkben Ifjúsági és Hagyományőrző és Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Forrás: Gulyás Sándor

A kerekegyházi tűzoltó-egyesület hosszú évek óta foglalkozik a gyermekek nevelésével, oktatásával. Több mint tíz éve szervezték meg első biciklis táborukat, ahol a résztvevők a térség élővilágával, természeti szépségeivel, kézműves-tevékenységeivel ismerkedhetnek meg és próbálhatják ki azokat. Négy éve hívták életre tematikus tűzoltótáborukat, mivel a fiatalok nagy érdeklődést mutatnak a tűzoltóság és a tűzoltószakma iránt. A kísérleti jelleggel elindított tematikus táborban a fiatalok megismerhetik a tűzoltó hivatást, illetve olyan ismereteket kapnak, melyeket a hétköznapi életben is tudnak használni, a gyakorlatban alkalmazni. 

– Településünkön 1898 óta folyamatosan működik tűzoltóság. Egyesületünk fő profilja a hagyományőrzés, és az ifjúságnevelés. A tűzoltási és a műszaki mentési feladatokat az önkormányzati tűzoltóság látja el. Mi pályázatírással, elszámolással támogatjuk a tűzoltóság munkáját, szervezünk programokat a fiatalok számára. 

A nehézségek ellenére az idei esztendő is sikeresnek mondható, hiszen júniusban megtartottuk a Bács-Kiskun Megyei fiatalok tematikus tűzoltótáborát. 

Eredményesnek bizonyultak pályázataink, így tovább gyarapodott eszközállományunk. A hordozható és egy agyagedények kiégetésére alkalmas kemence beszerzésére nyertünk támogatást a LEADER-pogramban, ruházatra, felszerelésekre pedig a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pályázatán jutottunk forráshoz. Jól működik középiskolás korosztályú tűzoltószakkörünk, tagjai jelenleg a jövő évi Kecskemét járási versenyre készülnek – foglalta össze az elmúlt év történéseit Szabó László, a kerekegyházi Ifjúsági Hagyományőrző és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke. 

Szabó László egyesületi elnök

Forrás: Mediaworks / Gulyás Sándor

A kerekegyházi önkéntes tűzoltó-egyesület már a jövő esztendőre készül. A legjelentősebb rendezvényüknek a nemzetközi tűzoltótábor ígérkezik. 

– Kiváló kapcsolatot ápolunk az Egy Csepp Tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel, velük karöltve szeretnénk megrendezni a Kárpát-medencei magyar gyermekek tűzoltótáborát. A szakmai támogatást a Magyar Tűzoltó Szövetségtől megkaptuk. A megrendezéshez szükséges forrásra a Bethlen Gábor Alapítványnál pályáztunk. Siker esetén a tábor július közepén kerül megrendezésre – emelte ki Szabó László. 

Szakmailag felkészültek

A kerekegyházi egyesület jelenleg több mint negyvenkét tagot számlál, közülük huszonkettő aktív tűzoltó. Az önkéntes lánglovagok szakmai felkészültsége kiválónak mondható, valamennyiük folyamatosan részt vesz minősítő gyakorlatokon. Aktív tagjai a Bács-Kiskun Megyei Hírös Vakond Mentőcsoportnak, akik főként autóversenyeken és speciális mentési helyzetekben dolgoznak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában