Beruházás

2022.01.16. 07:00

Felújítanák Lajosmizsén a Vörösmarty utcát

Mint arról beszámoltunk, döntött a lajosmizsei képviselő-testület, hogy pályázatot nyújt be az önkormányzat a TOP Plusz-kiírásra, melynek 845 millió forintos forrásából folytatnák a Zöld Város Projekt által megkezdett felújítások sorát.

Horváth Péter

Arról döntött a képviselő-testület, hogy pályázatot nyújt be a TOP Plusz-kiírásra

Forrás: Horváth Péter

A csütörtöki ülésen arról is határozott a testület, hogy a város pályázik a Belügyminisztérium Önkormányzati feladat­ellátást szolgáló fejlesztések támogatására című kiírásán a helyi utak felújítására. Basky András, Lajosmizse polgármestere tájékoztatta a jelenlévőket a pályázatról. Az igényelhető maximális támogatás Lajosmizse esetében 40 millió forint. 

Az önkormányzat még egy 2020-as pályázat miatt elkészítette a terveket a Vörösmarty utca Dózsa György út és a Kossuth Lajos utca közötti szakasza felújítására, ami a jelen kiírás követelményeinek is megfelel. 

Nyertes pályázat esetén a Vörösmarty utca felújított szakaszán kiegyenlítő réteg és új burkolat épülne meg, szintre helyeznék a szennyvíztisztító aknákat. Ahol lehet, ott csapadékvíz-szikkasztó árkokat építenének ki, az út két szélén 50-50 centiméteres nemesített padkát alakítanának ki, illetve a meglévő padkákat is rendeznék. 

Mindezek megvalósítása az idei tervezői költségbecslés szerint összesen 39 millió 17 ezer forint lenne, amiből a megigényelhető támogatás 25 millió 361 ezer forint, az önerő pedig 13 millió 656 ezer forint. A beadás határideje február 4-e, a miniszteri döntés pedig március 31-ig születik meg. Basky András tájékoztatását követően a testület egyhangúlag megszavazta a pályázat benyújtását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában