Beruházás

2022.01.14. 06:55

Építési engedélyt kapott az M5-ös autópálya kunszállási csomópontja

Az autópálya-lehajtó megvalósításának engedélyezését számtalan egyeztetés előzte meg.

Vajda Piroska

Almási Roland Márk polgármester kedden értesült a hírről

Forrás: Vajda Piroska

Egy újabb lépéssel került közelebb Kunszállás ahhoz, hogy végre megépüljön az autópálya-lehajtó a település határában. Kedden ugyanis megkapta az önkormányzat az M5-ös autópálya kunszállási csomópontjának építési engedélyét. A hírről Almási Roland Márk polgármester a település közösségi oldalán számolt be. 

Mint írta, eddigi polgármesteri tevékenységének legnagyobb kihívása az autópálya-lehajtó ügye. Az elmúlt több mint két esztendőben azonban visszafogottan nyilatkozott az ügyben. 

– Tisztában vagyok azzal, hogy felfokozott várakozásnak kell megfelelni, hisz a településen élők régi álmáról van szó. Hatalmas a felelősség, minden kimondott szónak súlya van, nem szerettem volna ígérgetésbe bocsátkozni – olvasható a közleményben. A településvezető arról is beszámolt, hogy az eltelt időszak nem volt hiábavaló, a háttérben ugyanis komoly munka folyt. 

– Megszámlálhatatlan egyeztetés, megbeszélés az érintettekkel mind személyesen, mind online. Az elvégzett munka gyümölcse mára beérett, megszületett az építési engedély. 

Ugyanakkor szeretném világossá tenni, hogy ezzel még nem értünk célba, csupán egy lépést tettünk felé. 

Következhet a közbeszerzési eljárás, a kivitelező kiválasztása és azt követően a megvalósítás. Úgy gondolom, már nem vagyunk messze, elérhető közelségbe került a lehajtó – fogalmazott a polgármester, aki kiemelte Lezsák Sándor országgyűlési képviselő és munkatársainak segítő közbenjárását. 

Mint arról hírportálunkon már többször is beszámoltunk, a kunszállási autópálya-lehajtó megépítésének ügye több mint két évtizede húzódik. 2017-ben kapott zöld utat a beruházás. A kormány akkor döntött arról, hogy az önkormányzatoknak szánt támogatásokból 525 millió forintot biztosít erre a célra. 

A lehajtó megépülésétől nagyon sokat várnak a helyiek, ezáltal ugyanis Kunszállás és térsége bekapcsolódhat a megyeszékhely gazdasági vérkeringésébe. 

Arra számítanak, ha elkészül a lehajtó, több vállalkozás is letelepszik Kunszálláson. Az új ipari vállalkozások pedig új munkahelyeket teremtenek a településen. Bár feltételezhetően megnövekszik a településen áthaladó személyautók száma, ugyanakkor azt remélik, hogy jelentősen csökken a tehergépjármű-forgalom a községben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában