Előrejelzés

2022.01.20. 10:25

Elsőfokú riasztást adott ki ónos eső veszélye miatt a meteorológiai szolgálat Bács-Kiskun megyére

Az érintett területeken néhány tized milliméter csapadék eshet.

Baon.hu

Forrás: Illusztráció/shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Csütörtökön az északi országrészben nagy területen megerősödik, a délután érkező front mentén viharossá fokozódik a nyugati, északnyugati szél. A legerősebb lökések 60-75, elsősorban az intenzívebb csapadékgócokban, illetve a hegyvidéki területeken lokálisan 75-95 km/h körül várhatók – írja a met.hu.

Az északon és keleten délutánig előforduló gyenge havazásból inkább csak az északkeleti határ közelében (Borsod, Szabolcs) maradhat meg lepel-2 cm hó. A déli órákig a Dél-Alföldön jelentéktelen mennyiségű ónos eső, fagyott eső is előfordulhat. Délután az észak, északnyugat felől délkelet felé gyorsan áthelyeződő front mentén több helyen intenzív csapadék várható. A kezdeti esetleges havas esőt hamar intenzív hódara, havazás, hózápor váltja fel, esetenként dörgés, villámlás kíséretében. Helyenként rövid idő alatt néhány cm hó hullhat. Az esti órákra az intenzív csapadékzóna ugyan elhagyja az országot, de mögötte éjszaka főként a Dunántúlon újabb hullámban várhatók hózáporok, helyenként 1-2 cm hóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában