Frissítve

2022.01.01. 09:25

Bonifác érkezett elsőként Kecskeméten

Az idei év első babája a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban 2022. január 1-jén, 0 óra 27 perckor született meg Kecskeméten.

Hraskó István

Beküldött fotó

Botka-Vincze Bonifác született meg elsőként 2022-ben a kecskeméti megyei kórházban. A kisfiú 0 óra 27 perckor jött világra 2400 grammal, 49 centiméterrel, a várandóság 36. hetében.

A kórház tájékoztatása szerint a koraszülött kisfiú és az izsáki 33 éves édesanyja, Botka-Mikulácsik Brigitta is jól vannak. A kisfiú császármetszéssel jött világra, a szülést dr. Dankó István szülész-nőgyógyász vezette.

Beküldött fotó

Miskolcon, éjfél után 4 perccel született kisfiú lett az első újszülött az országban 2022-ben – közölte az MTI.  A gyermek a Borsod Abaúj Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban jött világra. Az intézmény tájékoztatása szerint a kisfiú 4030 grammal és 55 centiméterrel született és a Szelim nevet kapta. Az újszülött spontán szüléssel jött a világra, édesanyja negyedik gyermekeként. A kórház azt is közölte, hogy tekintettel a járványügyi intézkedésekre a sajtó munkatársai jelenleg nem készíthetnek felvételt. Azt írták: fotókat később mellékelnek.

A fővárosban is kisfiú lett az első újszülött 2022-ben. A gyermek az Észak-Közép-budai Centrumhoz tartozó, Új Szent János Kórház és Szakrendelőben született, 1 óra 51 perckor. Az intézmény tájékoztatása szerint a kisfiú 3400 grammal és 54 centiméterrel született és a Benjámin nevet kapta. Benjámin természetes úton jött világra, édesanyja második gyermekeként. Mindketten jól vannak – közölték az MTI-vel. A fővárosi állami intézmények szülészetei közül csak két másik kórházban született gyermek az új év első napján, de ők mindketten később.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában