Otthon-mozi

2022.01.27. 10:48

Anne Frankról és öt koncentrációs tábort túlélő nőről szóló filmet mutatnak be Kecskeméten

Január 27-én, csütörtökön, a holokauszt nemzetközi emléknapján mutatják be a kecskeméti Otthon Moziban az Anne Frank - Párhuzamos történetek olasz dokumentumfilmet, melyben az Oscar-díjas Helen Mirren is közreműködött.

Hraskó Isván

Illusztráció. Fotó: Otthon mozi

A dokumentumfilm több síkon idézi meg az emberiség történelmének legsötétebb időszakát. Mirren a naplója oldalain keresztül idézi fel Anne Frank életének főbb mozzanatait, majd személyes hangvételű beszélgetéseken keresztül megismerhetjük további öt fiatal nő történetét, akiket gyerekként vagy serdülőkorban szintén koncentrációs táborokba deportáltak, de csodával határos módon túlélték. A film másik síkján egy fiatal lány beszélget a társaival a közösségi média segítségével, végigvezetve a nézőt Anne Frank életén és érzésein.

„Úgy érzem, Anne Frank naplója csodálatos lehetőség arra, hogy a múlt emberi tapasztalatait valóban megérthessük, átvihessük a jelenünkbe, és a jövőnkbe. Ezt rendkívül fontosnak tartom. Ezért akartam megcsinálni ezt a filmet" - nyilatkozta egy interjúban Helen Mirren.

A vetítés után beszélgetést tartanak, a meghívott vendég prof. dr Róna Tamás kecskeméti főrabbi és Szeberényi Gyula Tamás kultúráért felelős alpolgármester. A beszélgetést Kriskó János vezeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában