Fejlesztés

2022.01.12. 11:51

A növekvő igények miatt új bölcsődét építenek Jánoshalmán

A Petőfi Sándor utcában, a régi épület helyén, két csoportszoba kialakítására alkalmas, új bölcsőde épül, az alapozási munkálatok már meg is kezdődtek. A bölcsőde százszázalékos pályázati forrásból, 177 millió forintból valósul meg, az önkormányzatnak nem kellett önrészt biztosítania hozzá.

Pozsgai Ákos

Az alapozási munkálatok már meg is kezdődtek az új bölcsődénél

Forrás: Pozsgai Ákos

Fotó:

 A város képviselő-testülete azt követően tűzte napirendre, tárgyalta meg és döntött úgy, hogy pályázatot nyújt be új bölcsőde építésére, hogy az óvoda vezetése, a munkaközössége, valamint a kisgyermekes szülők ezzel az igénnyel fordultak a városvezetés felé – közölte Czeller Zoltán polgármester. 

Rámutatott arra is: az elvégzett számítások, adatelemzések is azt támasztják alá, hogy növekedik a várható gyermeklétszám a városban, 2020-ban 73 gyermek, 2021-ben pedig 88 gyermek született Jánoshalmán. 

A jánoshalmi önkormányzat 144 millió forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán az új bölcsőde építésére, ezt az összeget további 33 millió forinttal egészítette ki a kormány a családokat segítő programja keretében. Az új bölcsőde építéséhez az építésügyi szakhatóság már korábban megadta az engedélyt, a kivitelezési munkálatokat a jánoshalmi székhelyű Piramis Trade Bau Kft. végzi. 

A Petőfi utca 35. szám alatt álló régi bölcsődeépületet az önkormányzat megbízásából elbontották. Jelenleg a bölcsőde egy csoportszobával működik, összevontan az óvodával, a Radnóti Miklós utcában. 

A beruházás keretében a bölcsőde teljes egészében el lesz különítve az óvodától, a Petőfi utcában egy új, két csoportszobás, 28 férőhelyes bölcsőde épül kiszolgálóhelyiségekkel és saját játszóudvarral együtt. A tervek szerint az új létesítmény az új tanév kezdetén nyitja meg kapuját. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában