Beruházás

2022.01.17. 07:00

A jakabszállásiak húszéves álma válik valóra azzal, hogy tornateremmel bővül a Fészek Óvoda

Az önkormányzat folyamatosan figyeli a pályázati lehetőségeket, hogy minél több olyan beruházást megvalósíthasson, melyek a helybeliek mindennapjait könnyebbé, komfortosabbá teszi. 2022-ben két beruházás is érinti a Fészek Óvodát. A részletekről Szabó György Róbert polgármestert kérdeztük.

Sebestyén Hajnalka

Készül a jakabszállási óvoda tornaterme

– Húszéves álmunk volt, hogy tornateremmel bővüljön a Fészek Óvoda. A megvalósítására korábban nyertünk 25 millió forint vissza nem térítendő támogatást, mely mintegy negyven százalékát fedezi a 65 milliós költségeknek. A fennmaradó összeget az önkormányzatnak önerőből kell megfinanszíroznia – mondta a polgármester. 

– Nagy örömünkre és megkönnyebbülésünkre a helyi iparűzésiadó-bevételünk a vártnál is magasabb lett tavaly, így ezen összegből tudjuk fedezni a fennmaradó 41 millió forintot. Úgy vélem, az elkészült, korszerű tornaterem tökéletes példája lesz annak, hogy az iparűzési adó jó helyre kerül, a község fontos dolgokra fordítja. Szeretnénk, ha a vállalkozások éreznék, hogy a pénzük jó ügyet szolgál. A tornaterem építési munkálatai jól haladnak, szeretnénk a tavasz végén átadni, még az ovis ballagás előtt. 

Egy másik beruházást is tervez az önkormányzat. 

– A közétkeztetési főzés a Fészek Óvoda konyháján zajlik, ahonnan immár öt intézményt látunk el. A két óvoda, a két bölcsőde és az általános iskola ellátása mellett a szociális étkeztetést is innen biztosítjuk. A konyha már régóta szűkös, nagy tervünk, hogy bővítsük az épületet, általa a konyha méreteit. Jelenleg keressük a pályázati lehetőségeket hozzá, melyből megvalósíthatnánk terveinket. Emellett, örülnénk annak is, ha olyan pályázatot találnánk, mely lehetővé tenné a konyha bővítése mellett egy zöldség-gyümölcs feldolgozó felépítését, mely további lehetőséget adna az egészséges étkeztetés bővítéséhez. 

Jakabszálláson a járvány ellenére tavaly több rendezvényt is szerveztek a megfelelő egészségügyi szabályok betartásával. Jakabszállás 2022-ben ünnepli önállóvá válásának 100. évfordulóját. Egykori nevén, Szabadjakabszállás 1922-ben vált le Szabadszállásról. A 100 éves jubileum kapcsán több közös programot is terveznek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában