Baja

2021.12.29. 17:17

Zsigó Róbert a 2022-es esztendő anyagi támogatásairól beszélt

Korábban nem látott mértékű anyagi segítséget kapnak a gyermeket nevelő családok 2022-ben az adó-visszatérítéssel – erről beszélt Zsigó Róbert, a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Tapodi Kálmán

Zsigó Róbert, családokért felelős tárca nélküli miniszter Fotó: MTI/Kovács Attila

„A gyermeket nevelő szülőknek visszatérítjük az idén befizetett személyi jövedelemadójukat az átlagbér adószintjéig” – emlékeztetett Baja és térsége országgyűlési képviselője. 

 Fontos azonban felhívni a figyelmet arra, hogy a családi pótlékot nem kapó szülők részére a visszatérítés nem automatikus, nekik egy nyilatkozatot kell kitölteniük. Ezt a nyilatkozatot a NAV honlapján Visszadó-nyilatkozat néven találják – figyelmeztetett az államtitkár. Tehát nyilatkoznia kell annak a szülőnek, aki családi pótlékra jogosult, de azt nem ő kapja – tette hozzá Zsigó Róbert.

„Kérjük tehát a családi pótlékot nem kapó szülőket, hogy december végéig töltsék ki és küldjék vissza az adó-visszatérítéshez szükséges nyilatkozatot” – mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti állam­titkára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában