Tiszaug

2021.12.05. 19:09

Vadászgép helyett utánfutón érkezett a mikulás

Rendhagyó járgánnyal, utánfutón érkezett Tiszaugra a piros ruhába öltözött, nagyszakállú mikulás. Még a karanténban lévő gyerekeket is felkereste.

Sebestyén Ildikó Hajnalka

Az utóbbi hónapokban több közösségépítő eseményt rendeztek Tiszaugon. E sort gyarapítja most a Mikulás ünnep. Hegedűs Gabriella elmesélte: a helyi művelődési ház előtt népes gyereksereg, szülők és nagyszülők várták izgatottan a nagyszakállút, akinek ruháját az idén Zsámboki Tibor nyugalmazott ezredes, a kecskeméti Dongó Harcászati Repülőszázad parancsnoka öltötte magára.

Néhai barátja és kollégája, a szintén vadászpilóta Hegedűs Ernő „Gege” lányának, Ancsának a felkérését elfogadva látogatott el a faluba, és közel 2700 repült órát maga mögött hagyva a tiszaugi gyerekek kedvéért boldogan vállalta a földi kihívást.

Ezúttal nem MIG 29-essel, hanem egy Mitsubishihez kapcsolt utánfutón elhelyezett szalmabálán trónolva gördült be a főutcára, ahol hangos tapssal fogadták.

A Mikulás közel 40 kis gyermeket ajándékozott meg és miután kiosztotta a csomagokat, ellátogatott a karanténban lévő gyerekekhez is, akiknek a kapu előtt adta át az ajándékot. Nagy sikere volt, így a gyerekek remélik, jövőre is elkápráztatja őket sziporkázó humorával a jóságos mikulás.

 

 

Ezek is érdekelhetik