Beruházások

2021.12.10. 13:55

Tovább folytatódnak az útfejlesztések Kunszentmiklóson

A kormányzati támogatásnak köszönhetően folytatódnak az útépítések Kunszentmiklóson. A jövő év végére mindössze négy vagy öt kisebb utca marad aszfaltburkolat nélkül a város belterületén – jelentette be a szerdai közmeghallgatáson Lesi Árpád polgármester.

Gulyás Sándor

Lesi Árpád polgármester hangsúlyozta, hogy az utak megújítása nagy előrelépést jelent a város számára Fotó: Gulyás Sándor

Fotó: Mediaworks

A közmeghallgatás első felében a település bűnügyi helyzetéről, a tűzoltóság, a sport, az egészségügyi központ, az óvoda, a közművelődési és a szociális intézmények tevékenységéről hallhattak beszámolókat a kunszentmiklósiak. 

 

– Tovább javult a közbiztonság Kunszentmiklóson. Huszonhárom százalékkal csökkent a bűncselekmények száma, a felderítési arány meghaladja a nyolcvan százalékot. A közúti balesetek fő oka továbbra is a gyorshajtás, a kanyarodási szabályok be nem tartása és az elsőbbségi jog megsértése – foglalta össze a rendőrkapitány, aki egyben kiemelte a polgárőrséggel való együttműködés eredményességét. 

 

A kunszentmiklósi önkormányzati tűzoltók szeptember végéig bezárólag negyvenhárom tűzesethez vonultak ki működési területükön, harminchét volt a műszaki mentések száma, húsz a téves és négy az utólagos jelzések száma – tudták meg a lakosok Sóbujtó Antal tűzoltó parancsnoktól. 

Kunszentmiklós önkormányzata az elmúlt két esztendőben is jelentős összeget tudott fejlesztésre, felújításra fordítani. 

A beruházások költségeit pályázati pénzből és önerőből fedezte az önkormányzat. – A tavalyi évben több mint egymilliárd forintot költött fejlesztésre a kunszentmiklósi önkormányzat. Többek között megújult a Virágh-­kúria, az egészségügyi központ, megvalósult a tasskertesi városrész rehabilitációja. A fiatalok otthonteremtésének elősegítése érdekében úgynevezett „fecskelakásokat” alakítottunk ki, valamint kilenc önkormányzati tulajdonú szociális bérlakás újult meg. Idén folytatódtak a fejlesztések Kunszentmiklóson, a Zöld Város Program keretében megújul a városközpont gimnázium és a Szent Erzsébet tér közötti területe, folytatódott az önkormányzat épületeinek energetikai korszerűsítése és az útépítések – sorolta az elmúlt két esztendő történéseit Lesi Árpád. 

 

A városvezető a jövő évi teendők közé sorolta az egészségügyi központ laborépületének, a buszmegállók, a Diószegi emlékház felújítását, a belterületi csapadékvíz-kezelő rendszer fejlesztését, a térfigyelőkamera-rendszer bővítését, egy új játszótér, a Petőfi-emlékház, a Petőfi-múzeum kialakítását, a Zöld Város Program folytatását. 

 

– A legnagyobb beruházásnak az útépítés ígérkezik. A kormányzati támogatásnak köszönhetően a jövő év végére mindössze négy vagy öt kisebb utca marad aszfaltburkolat nélkül a város belterületén. Tervben van az uszoda építése, illetve önálló könyvtár és multifunkciós kultúrház, valamint időszakos mozi kialakítása is – összegezte Lesi Árpád. A jövő évben 29 utca – Árpád, Óvoda, Székely, Rigó, Kölcsey Ferenc, Madách Imre, Csap, Kőris, Határ, Dobó, Kun, Szív, Alkotmány, Szél, Mikszáth, Gőzmalom, Móra Ferenc, Szép, Virág, Tél, Szélmalom, Fördős L., Jókai, Hársfa, Május 1., Balog J., Osváth, Szenttamási, Akácfa – újul meg Kunszentmiklóson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában