Engedély

2021.12.20. 07:00

Többen mentesülnek a parkolási időkorlát hatálya alól Kalocsán

Még több belvárosban élő kalocsai használhatja korlátlanul az egyébként csak kétórás időtartamig díjmentes parkolókat – döntötte el idei utolsó ülésén a képviselő-testület.

Gábor János

Széles körben elfogadottá vált az időkorlátos parkolás Fotó: Gábor János

Mivel a centrumban lakó jogosultak közül csak kevesen kérték ki az engedélyt, és más közeli ingatlanok lakói még náluk is kényelmetlenebb helyzetben vannak, az önkormányzat kiterjeszti a lehetőséget egy sor Szent István király úti és egy Ady Endre utcai ingatlanra. Volt olyan városatya, aki óva intett az újabb kártyák kiadásától, mondván: akár plusz néhány tucat autó is felboríthatja az évek alatt megszokott rendet

A sok vitát generáló, majd széles körben elfogadottá vált időkorlátos parkolást még az előző önkormányzat vezette be – jórészt a Szent István király út egy részére és a Városház utcára vonatkozóan. A most regnáló városvezetés tavaly szeptemberben bővítette ki a zónákat, a Negyvennyolcasok terének környékére. 

Az intézkedések gördülékenyebbé tették a belvárosi üzletek, pénzintézetek, vendéglátóhelyek és hivatalok ügyfélforgalmát, de az új zónák közelében élők az elmúlt bő egy év során egyre több panaszt nyújtottak be a városhá­zára. 

Rajtuk akart segíteni az önkormányzat azzal, hogy a sétálóutca, illetve az Ady Endre, Hunyadi János és Grősz József utcák által határolt területre vonatkozóan háztartásonként egy gépjárműre időkorlát nélküli parkolási engedélyt ad – ha a megjelölt lakcímek valamelyike alatt élő tulajdonos vagy üzemben tartó ezt kérvényezi. 

Király Róbert felhívta a figyelmet arra, hogy az engedélyekre már így is 61 ingatlan jogosult, ezért további több tucat korlátlanul parkoló jármű elég lehet ahhoz, hogy felborítsa a belváros megszokott rendjét. Dr. Körmendy Szabolcs, a városrész képviselője erre reagálva jegyezte meg: mivel az érintett 61 háztartásból eddig csak 18-tól érkezett igénylés, a bővítés után sem kell túlzsúfoltságtól tartani. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában