szabadszállás

2021.12.05. 15:35

Szociális bérlakások újultak meg

Két nagyberuházás fejeződik be rövidesen a város szegregációval érintett területeinek rehabilitálását célzó projekt keretében Szabadszálláson.

Gulyás Sándor

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

A tizennégy szociális bérlakás kialakítása január végére, a régi óvoda épületének felújítása várhatóan még az idei esztendőben befejeződik.

– A fejlesztésekre közel háromszázmillió forintot költöttünk, a költségeket európai uniós forrásból finanszíroztuk. A rendelkezésre álló keretből 170 millió forint jutott a sportpálya mellett található volt nőtlen tiszti szálló épületében helyet kapó tizennégy bérlakás rekonstrukciójára, százmillió forint a régi óvoda épületének megújítására – tájékoztatta hírportálunkat Darabos József szabadszállási polgármester.

A polgármester hozzátette, hogy a kivitelezési munkák májusban kezdődtek.

– A szociális bérlakások kivitelezésénél még a belső burkolás és a festés van hátra. Az egyszobás, harmincöt négyzetméter alapterületű lakások nagy része összkomfortos, a fűtésrendszer elektromos. A lakásokhoz pályázat útján juthatnak majd hozzá a rászorulók, melynek részletszabályai kidolgozás alatt vannak.

A régi óvoda épületének rekonstrukciója befejeződött, jelenleg a hiánypótlásokat, javításokat végzik a szakemberek. Az 550 négyzetméter alapterületű épületben a polgárőrség kap otthont.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában