Jótékonyság

2021.12.24. 11:48

Rászorulóknak segít a Kecskeméti Városrendészet

A Városrendészet rászoruló személyeket segítő szolgálatához a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata is csatlakozott.

baon.hu

Fotó: Kecskeméti Városrendészet

A tanyasi környezetben élők ritkán kérnek támogatást rászorultság esetén is az ott érvényesülő erkölcsi normák miatt, mert szégyellnek kérni. A Városrendészet külterületi szolgálatát ellátó közterület-felügyelők a rendészeti feladataik ellátása mellett rendszeresen felkeresik a tanyás ingatlanokban élőket, hogy felmérjék ki szorul valamilyen formában segítségre. 2021. évben a Városrendészet a polgárőrséggel, a Városi Szociális Közalapítvánnyal és a Keresztény Nagy-családos Egyesülettel összefogva próbált a rászorulóknak segíteni élelmiszerrel, szociális támogatással és tűzifával. 

A fenti összefogáshoz a közelmúltban Sipos László tanácsnok segítő közreműködésének köszönhetően a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata is csatlakozott. Az elmúlt időszakban több külterületen élő, magányos, segítségnyújtásra szoruló személyt kerestek fel a közterület-felügyelők a Szervezet képviselőivel, és felmérték, hogy a rászorulóknak milyen típusú segítségre lenne szüksége. A rászoruló személyek elsősorban tartós élelmiszert és az életminőségük javításához szükséges tárgyi adományokat (például ágy, bojler) kaptak.

Forrás: Kecskeméti Városrendészet

A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata december 23-án 150 adag ételt osztott ki a Vasútkertben hátrányos helyzetű, rászoruló személyek és családok részére. Az ünnepváró ételosztást a Városrendészet munkatársai biztosították. 

Forrás: Kecskeméti Városrendészet

A nap zárásaként a Szeretetszolgálat képviselői a városrendészekkel közösen meleg ételt vittek azon hátrányos helyzetű, külterületi ingatlanokban élőknek, akik jelezték, hogy rajtuk kívül álló okok miatt nem tudnak megjelenni az ételosztáson.

Forrás: Kecskemét Városrendészet

Dr. Német Zsolt intézményvezető arra kéri a Tisztelt Lakosságot, hogy a téli időszakban is figyeljenek a körülöttünk élő emberekre, különösen az idős és egyedülálló szomszédokra. Amennyiben külterületen élő, segítségnyújtásra szoruló személyt észlelnek, kérjük. hogy értesítsék a felügyeletet a 20/621-5599-es számon, vagy a [email protected] e-mail címen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában