Galériával

2021.12.31. 17:35

Petőfi Sándorra emlékeztek Kiskunfélegyházán

Százkilencvenkilenc évvel ezelőtt született Petőfi Sándor. A hagyományokhoz híven, ezúttal is megemlékeztek a költő óriás születésének évfordulójáról Kiskunfélegyházán.

Szentirmay Tamás

A Petőfi emlékház előtt gyülekeztek az ünnepség résztvevői: Csányi József polgármester, Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterek, a Petőfi Sándor nevét viselő intézmények, civilszervezetek vezetői, a képviselő testület tagjai, a pártok képviselői, a város oktatási, közművelődési intézményeinek, civilszervezetek vezetői azért, hogy Kiskunfélegyháza nagy költőjének születésnapját megünnepeljék, és emléke előtt tisztelettel adózzanak. 

A kiskunfélegyháziak azt vallják, hogy Petőfi lelke, szelleme itt született meg, gyermek és ifjú kori emlékei pedig egész életében meghatározó tényezői voltak költészetében. 

Az önkormányzat a pártok, az intézmények, valamint a civil szervezetek képviselői megkoszorúzták a Petőfi emlékház falán lévő táblát, mely azt hirdeti, hogy abban a házban töltötte gyermekéveit a nagy költő.

A koszorúzás után a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban Csányi József köszöntötte a megjelenteket. A városvezető elmondta, hogy régi hagyományokra tekintenek vissza Kiskunfélegyházán minden év utolsó napján, mikor szeretett költőjükre, Petőfi Sándorra emlékeznek. A polgármester szerint a költőnél hitelesebb forrás nem létezik, aki saját maga azt állította, hogy „ez a város születésem helye”, és Kiskunfélegyházát írta oda. – Ez az év több lehetőséget adott arra, hogy megtartsuk a hagyományos ünnepeinket, a hagyományainkat végig vigyük. Minden év záró és az új év nyitó eseménye az, amikor szeretett költőnkről megemlékezünk. Ha egyenleget húznánk, akkor azt kell mondani, hogy sok pozitív dolog ért bennünket 2021-ben. Sok olyan történés volt, ami megnyugtatóan hatott a lelkünkre, és így az év végével boldogan tudunk arra visszatekinteni, hogy milyen év van mögöttünk. Bízunk abban, hogy 2022-nek sokkal jobb hozadéka lesz, sokkal vidámabb, megnyugtatóbb év fog következni, mondta Csányi József. 

A polgármester köszöntője után, dr. Kurucz Ádám Konrád Latinovits-díjas versmondó, színész „Bizony mondom, hogy győz most a magyar!” című irodalmi előadását láthatták és hallhatták a jelenlévők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában