Múltidéző

2021.12.27. 18:16

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

Sebestyén Hajnalka

Ha önnek is van olyan képe, amely valamiért emlékezetes és szívesen megmutatná másoknak is, ossza meg velünk! Fontos, hogy olyan felvételről legyen szó, amely 2000 előtt készült. A képhez rövid leírást is kérünk: kiket vagy mit ábrázol, hol és mikor készült.

A fényképet elküldheti postai úton: Petőfi Népe szerkesztősége, 6000 Kecskemét, Bercsényi u. 7., vagy e-mailben a [email protected] címre. Mottó: Fényképes múltidéző (a postai úton érkezett fotókat felhasználás után visszaküldjük). A megjelenése ingyenes. Előre is köszönjük!

Száz év

Jakabszállásról Szabóné Harkai Erika édesapjára emlékezne e fotóval. Harkai Sándor 1921-ben született, 1992-ben költözött a Teremtőhöz. Szeretett emlékét ma is a szívében őrzi. Ez a felvétel a hetvenes évek elején készült róla (balról) és barátjáról, Barna Mihályról a tanyájukon, az Ördög-dűlőben. Az édesapa kalapja mögött a Sántha-kúria látszik. A tanyán nagyon sok állatot neveltek. A fotón látható két ló, Durcás és a csikója, Csillag.

Családi emlék 

Kecelről Udvarhelyi István nyugalmazott iskolaigazgató, vasdiplomás pedagógus ezúttal egy kedves családi pillanatot idézné meg gyűjteménye ezen fényképével, amely 2000-ben készült otthonukban három unokájukról a karácsonyfa előtt, melyet a gyerekek csodálattal fogadtak. Kata és István soltvadkerti, míg Nándor (jobbról) szegedi. Olvasónk ma is szívesen emlékszik vissza a közös ünneplésre.

Fúvósok 

Ágasegyházáról Szórád István nyugalmazott tanár, díszpolgár szívesen nosztalgiázik a régi fényképek nézegetésével, sok kedves emléket idéznek meg benne. Ez a fotó 1970-es évek elején készült a fúvós zenekarról az ünnepi próba alkalmával. A zenekar vezetője Mohácsy Ferenc iskolaigazgató volt. Az iskolai és községi ünnepek, események alkalmával emelték a műsorok meghitt hangulatát.

Katona élet 

Kecskemétről Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes fotója 80 évvel ezelőttre repít vissza az időben. A Kecskeméten állomásozó Magyar Királyi Zrínyi Miklós 7. honvéd gyalogezred, a mozgósítást követően 1940 nyarán felvonult az erdélyi részek megszállására. A képen balról-jobbra: Terbe István főhadnagy, Kenyeres hadnagy GH főnök, Tormási Szávits alezredes, dr. Baranyay hadnagy, Homoky János és Irházy hadnagyok.

Aranylakodalom 

Lakitelekről Seres Jánosné Polgár Julianna régi fotója újabb kedves családi pillanatot örökített meg, közel hat évtized távlatából. Seres Józsefet és családját aranylakodalmuk alkalmából 1965-ben örökítette meg. A családról a pálmonostori otthonuk udvarában készült a felvétel.

Búcsú a kollegától 

Kiskunfélegyházáról Bujdosó Imréné Almási Sz. Ilona fotóalbumai sok régi munkahelyi fotót őriznek. Olvasónk évtizedeken át dolgozott Csanyi úti Vegyipari Gépgyárban, nagyon jó csapatuk volt. Ez az 1991-es felvétel Szabó József „Dögól bácsi” nyugdíjba vonulási búcsúztatóján készült, aki 31 év után köszönt el kollegáitól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában