múltidéző

2021.12.05. 11:25

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

baon.hu

Ha önnek is van olyan képe, amely valamiért emlékezetes és szívesen megmutatná másoknak is, ossza meg velünk! Fontos, hogy olyan felvételről legyen szó, amely 2000 előtt készült. A képhez rövid leírást is kérünk: kiket vagy mit ábrázol, hol és mikor készült.

A fényképet elküldheti postai úton: Petőfi Népe szerkesztősége, 6000 Kecskemét, Bercsényi u. 7., vagy e-mailben a [email protected] címre. Mottó: Fényképes múltidéző (a postai úton érkezett fotókat felhasználás után visszaküldjük). A megjelenése ingyenes. Előre is köszönjük!

Fotó: Olvasói fotó

Katonaélet

Kecskemétről Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes több mint 100 éves fotót küldött. Az Osztrák–Magyar Monarchia időszakában, 1867–1918 között Kecskemétre települt a Császári és Királyi 38. Mollináry Gyalogezred valamelyik zászlóalja és a hadkiegészítő kerete. Az első világháború idején a hírös városból és környékéről pótolták a súlyos harctéri veszteségeket. A fénykép 1915 januárjában készült az állománykiegészítést követően. A III. gyalogos zászlóalj tisztikarának egy része látható rajta.

Fotó: Olvasói fotó

Esküvő

Páhiról Andrássy Gyula az 1950-es évekbe repítené vissza a múltidézőket. Az 1957-es fénykép bátyja, Andrássy Jenő és felesége, Jenei Erzsébet esküvőjén örökítette meg őt és a menyasszonyt. Egy évvel később olvasónk is megnősült. Sajnos ma már a testvére nem él, csak a sógornője, de emlékét örökre a szívükben őrzik.

Fotó: Olvasói fotó

Lakodalom

Lakitelekről Seres Jánosné egy családi fotóval nosztalgiázna, mely az 1990-es években készült, Beke Erika esküvőjén. A fényképen látható balról a vőfély, mellette Beke Sándor, Seres Julianna, id. Beke Sándorné, id. Beke Sándor, olvasónk, Seresné Polgár Julianna, Seres János és ifj. Beke Zsolt. Olvasónk nagyon szereti a régi fényképeket, melyek kedves emlékeket idéznek fel benne.

Fotó: Olvasói fotó

Szép emlék

Kiskunfélegyházán Bujdosó Imréné Almási Sz. Ilona évtizedeken át dolgozott a Csanyi úti Vegyipari Gépgyárban, melyhez sok kedves emlék köti. A kollégák szabadidejüket is gyakran töltötték együtt. Ez a fotó Tóth G. Sándor kolléga 50. születésnapján készült, amikor is a Móra Brigád és a kereskedelmi osztály dolgozói köszöntötték.

Fotó: Olvasói fotó

Gyermeknap

Ágasegyházáról Szórád István nyugalmazott tanár, díszpolgár szívesen emlékszik vissza a régi szép időkre, melyeket a fotói segítségével gyakran idéz fel. Ez a felvétel 1973-ban készült, gyermeknap alkalmából. A képen látható vidám tanulók ebédre várakoztak a bogrács körül. Osztályfőnökük, Nagy Endréné tanító néni volt, aki a felső sorban balról az első felnőtt.

Fotó: Olvasói fotó

Népfőiskola

Jakabszállásról Szabó Mihály nyugalmazott polgármester egy újabb fotóval idézné meg az 1990-es éveket, amikor is útjára indította a Jakabszállási Népfőiskola-sorozatot, melyet a koronavírus okozta járványhelyzetig nagy sikerrel működtetett. Ezen a felvételen olvasónk (jobbról) és Palánkai Tibor akadémikus látható, aki a három évtized alatt gyakran tartott előadást a jakabiaknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában