Hálózatépítés

2021.12.29. 19:50

Nagy hangsúlyt fektetnek a madárvédelemre Kecskeméten

Az MVM Démász Áramhálózati Kft. ismét madárvédelmi célból folytatott le rekordidő alatt egy fontos hálózatátépítési munkafolyamatot Kecskeméten. A szolgáltató hosszú ideje nagy hangsúlyt fektet a madárvédelemre, különösen a fehér gólyák védelme és megóvása érdekében elvégezhető lehetőségekre.

Morva Daniella

Az MVM Démász madárvédelmi célból épített át ismét egy hálózatot Illusztráció: Mészáros János

 Burkolt szabad vezeték és egyéb innovatív hálózati megoldások alkalmazásával építették át a Kecskeméti Hulladéklerakó mentén futó hálózatot a fehér gólyák védelmében. A munkálatokat az MVM Démász Áramhálózati Kft. munkatársai végezték.

A szolgáltató hosszú ideje nagy hangsúlyt fektet a madárvédelemre, különösen a fehér gólyák védelme és megóvása érdekében elvégezhető lehetőségekre. Idén tavasszal például huszonkét helyszínen tették biztonságosabbá a fehér gólyák fészkeit a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság közreműködésével. 

Erre azért volt szükség, mert a madarak elsősorban lakott területek elektromos hálózatának kisfeszültségű oszlopain fészkelnek, ezért fokozottan ki vannak téve az áramütés veszélyének. 

Az MVM Démász ismét madárvédelmi célból folytatott le rekordidő alatt egy fontos hálózatátépítési munkafolyamatot Kecskeméten. Mostanra mintegy 2149 méter nyomvonalhosszban burkolt szabad vezetékek szállítják az energiát, valamint 16 darab madárvédelmi céllal készült, saját fejlesztésű kereszttartó, 33 darab madárbarát szigetelő és 2 darab új kialakítású oszlopkapcsoló is szolgálja a madarak biztonságos életét. 

A szegedi Sándorfalvi úti Regionális Hulladékkezelő telepen a szolgáltató már 2019-ben elvégezte a szükséges beavatkozásokat a közcélú hálózatokon, a hulladéklerakó telepeken található táplálék ugyanis vonzza a gólyákat, ezért mihamarabbi megvalósításra volt szükség. 

Az MVM Démász madárvédelmi projektje hosszú évek óta figyel a környezetre, emellett pedig meg is tesz mindent annak érdekében, hogy a lehető legjobb megoldásokkal szolgálja a természetet és a madarak védelmét. Ezen célból a szolgáltató tervei között a most elkészült kecskeméti átalakítás mellett további két hulladékkezelő telep közelében futó hálózat átépítése is szerepel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában