Galériával

2021.12.14. 13:42

Műveltségi és bibliaismereti vetélkedőt is szerveztek a nyugdíjasoknak Kecskeméten

A 11. Bibliaismereti vetélkedő és a Gyermekkorunk puzzle-darabjai című műveltségi megméretés díjátadó és értékelő eseményét tartotta kedden a Nyugdíjas Klubok Megyei Jogú Városi Szövetsége a Hírös Agórában.

Horváth Péter

Fotó: Bús Csaba

A Bibliaismereti vetélkedőt idén a járványhelyzet romlása miatt online rendezte meg a Szövetség, témáját Sámuel első és második könyve adta. A verseny szakmai vezetője ebben az évben a Kecskeméti Evangélikus Egyházközség volt. Összesen 26 csapat 104 versenyzője ért el eredményt, a társaságok egy-egy képviselője vehette át a díjat. Az eseményen Kormányosné Makai Eszter, a verseny szervezője és Szalókiné dr. Kiss Katalin, a Szövetség elnöke mondott köszöntőt, majd Szeberényi Gyula Tamás alpolgármesterrel és Kis János evangélikus igazgató lelkésszel adták át a díjakat. Első helyezett lett a Jókai klub csapat Fodorné Hunyadi Erikával, Varga-Farkas Irénnel, Ordasi Klárával és Udvari Etelkával. Megosztott második helyen végzett a Bárczy család, dr. Kovács Katalin, dr. Gazsó Katalin és Kovács Irma, valamint Muliter Gézáné. Harmadik helyezett lett Ferenczi Józsefné és Amler Jánosné a Sion Nyugdíjasklubból.

A gyermekkorunk Puzzle-darabja című, értékmegőrzést célzó háromfordulós online vetélkedő lényege, hogy az 1950-80-as évek között gyermekeskedők visszaemlékezéseit gyűjtötték csokorba, személyes élményeken keresztül megidézve a kort. 

A versenyen hét család, négy klub és hat egyéni induló pályázatát ismerték el. Díjat kaptak a Széktói, az Örök Ifjak, a Jókai és a Pacsirta Nyugdíjasklubok, a Gobelin és a Felfedezők Csapata, Kiss Sándor családja, a Terbe, a Parádi és a Muliter család és a Mariann famili. Az egyéni indulók közül Csendes Sándorné, Farkas Márta, Bánfi Jánosné, Almási Jenőné. dr. Gazsó Katalin és Urbán Lászlóné pályázatát ismerték el.  A díjak átadása előtt beszédet mondott Szeberényi Gyula Tamás, melyben személyes, helytörténettel kapcsolatos emlékeit idézte fel. 

A díjátadót klubvezetői rendezvény követte, ahol átadták Kecskemét Megyei Jogú Város Idősügyi Tanácsának elismerését. 

Elismerést kapott Almási Jenőné, a Béke Szigete Nyugdíjasklub vezetője, Lenkei Elekné, a Pacsirta Nyugdíjasklub vezetője, Libor Zoltán, a polgármesteri hivatal főtanácsosa és dr. Magyari Béláné, a Nyugdíjas Pedagógus Természetjárók Egyesülete elnöke, aki az Idősügyi Tanács országos elismerését is átvehette.

Az eseményen Király József, a 8. számú választókerület önkormányzati képviselője megajándékozta a klubvezetőket, az elnökség és a felügyelőbizottság tagjait.

Az eseményen közreműködött Bukovinszky Lara felolvasással, Simon Zsófia szavalattal és Rózsa Bora népdalcsokorral. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában