Galériával

2021.12.20. 13:53

Mózeskosárral és ajándékokkal köszöntötték a kecskeméti babákat

Hétfőn folytatódott a Mózeskosár körbejár elnevezésű program, újabb tíz családot ajándékoztak meg Kecskeméten. Elsőként egy háromhetes ikerpárt kerestek fel. Janka és Panka szülei örömmel fogadták az ajándékokat.

Sebestyén Hajnalka

Tíz családot ajándékoztak meg hétfőn. Fotó: Bús Csaba

A Mózeskosár körbejár kezdeményezést 2013 augusztusában szervezte meg először a kecskeméti Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, hogy megajándékozza az első tíz, augusztusban született kecskeméti gyermeket és szüleit egy-egy mózeskosárral és a hozzá tartozó, 30 ezer forint értékű babakelengyével.

A család fontosságát hirdető, és a gyermekvállalási kedvet támogató programot azóta már évente két alkalommal, decemberben, az adventi ünnepkörhöz kapcsolódóan, valamint augusztusban, a Hírös Hét Fesztivál részeként valósítják meg. Eddig 170 családot ajándékoztak meg. Kérésük mindössze annyi a megajándékozottakhoz, hogy hat-nyolc hónap után, amikor már nincs rá szükségük, keressenek rokonaik, barátaik körében egy olyan családot, amely szívesen fogadja és használja a vesszőből font kosarat. Így járhat körbe-körbe a mózeskosár.

Fotó: Bús Csaba

Forrás: BUS CSABA

A járvány miatt most nem tartottak közös átadóünnepséget. Dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester és Engert Jakabné alpolgármester, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke személyesen vitte el az ajándékokat az újszülöttek családjainak.

Az első útjuk a Zsiros családhoz vezetett. Zsiros Csabának és Korom Renátának három hete születtek meg lányaik, Janka és Panka. A család elárulta, hogy az egyik mózeskosárnak már meg is van a helye, amint a lányok kinőtték. 

Az ikrek után további családokat kerestek fel az ajándékozók. Engert Jakabné elárulta: a tervek szerint, ha a lehetőség adott lesz rá, jövő nyáron mózeskosár találkozót szerveznének, amelyre az eddig megajándékozott családokat várnák. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában