Fejlesztés

2021.12.24. 07:00

Kutya- és macskapanziót építettek Kiskunhalason

Több mint negyvenmillió forintot nyert a Pénzügyminisztérium Gazdaságfejlesztési Programjából a kiskunhalasi székhelyű Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány.

Pozsgai Ákos

A 30 férőhelyes kutyapanziójában minden kutya számára megfelelő környezetet tudnak biztosítani

Forrás: Pozsgai Ákos

2015-ben jött létre, civil összefogásból, a közreműködők számára hamar világossá vált, hogy egy állatvédő szervezet munkája akkor lehet sikeres, ha a gondozásba vett állatokat gazdához is tudják juttatni. A bántalmazott, rossz tartásból mentett kutyák befogadása mellett ezért fontos célkitűzésként jelölte meg az alapítvány, hogy a gyepmesteri telepekről a lehető legtöbb kutyust gazdához tudják juttatni.

Az elmúlt évek során több száz kutyának kerestek szerető gazdit, biztonságos otthont. A kiskunhalasi alapítvány nevét akkor ismerhették meg sokan országszerte, amikor néhány éve a Kiskunhalashoz közeli Balotaszállás határában brutális módon megkínzott a gazdája egy kutyát. A szerencsétlen állatot az autójához kötötte és úgy vonszolta hazáig.

Az alapítvány gyors beavatkozása ellenére – amely állatorvoshoz juttatta a több sebből vérző kutyát – sajnos az állat elpusztult. Az ügy országos felháborodást keltett, színészek, művészek, politikusok, más közéleti személyek emelték fel a szavukat, országszerte tüntetéseket szerveztek az állatkínzások ellen, az elkövetők szigorúbb büntetése érdekében. Az országgyűlés azóta szigorította az állatok bántalmazóinak kiszabható büntetési tételeket.

A Bíró Brigitta vezette alapítvány most egy kutya- és cica­panziót hozott létre Halas határában, egy tanyasi körzetben. A több mint 47 millió forintba kerülő beruházás 30 férőhelyes kutyapanziójában minden kutya számára megfelelő környezetet tudnak biztosítani, és korlátozott létszámban cicákat is el tudnak helyezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában