Természetjárás

2021.12.23. 17:20

Közel ötszázan indultak a hetedik, szabadszállási téli Strázsa Túrán

Ez évben is a Biczó csárda adott otthont a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub Strázsa Túraegyesület téli Strázsa túrájának. A közel ötszáz kiéhezett természetbarátot kellemes, napsütéses, ideális túraidő fogadta, akik az izsáki Vadasban kijelölt 10 vagy 20 kilométeres útvonal teljesítését választották a nap fő programjának.

Gulyás Sándor

A nevezők 10 és 20 kilométeres távokat választhattak a szabadszállási túrán

Forrás: Gulyás Sándor

A rajt előtt fél órával már izgatott gyermekzsivaj és a rutinos túrázók tapasztalatcseréjének hangja töltötte be a csárdában berendezett rajthelyet. A körültekintő szervezésnek köszönhetően, a járványvédelmi rendszabályok fegyelmezett betartásával, rugalmasan, fennakadástól mentesen vágtak neki a résztvevők a választott távnak. 

 

Az ellenőrző pontokon meleg itallal, gyümölcsökkel és változatos, kalóriapótló élelmiszerekkel várták a rendezők az ország kilencvenhárom településéről érkezett túrázókat. A résztvevők minden korosztályt képviseltek. A legidősebb túrázó a 80 éves szigetszentmiklósi Jordán Gábor volt, aki a 10 kilométeres távot teljesítette, az egyéves szabadszállási Nagy Richárdnak viszont még szülői segítségre volt szüksége a célba érkezéshez. A legfiatalabb túrázó az ugyancsak szabadszállási Reidl Janka, aki 4 évesen gyalogolta végig a 10 kilométeres távot. A gyalogtúrát az Ötpróbával Párizsba rendezvénysorozat részeként, valamint a Kiskunsági Barangoló túrasorozat utolsó állomásaként rendezték, de támogatta a programot a Bács-Kiskun Megyei Szabadidősport Szövetség is. 

– Sokan futva, de a legtöbben kényelmesen sétálva, beszélgetve, közben fotókat készítve jutottak vissza a célba. A 20 kilométeres távot a kecskeméti Kerekes Emese (2:08,13) teljesítette, 10 kilométeren a 2021-es év rádiós távfutója, a 70 éves miskolci Kovács Attila Gábor ért a célba (1:11,42) elsőként. Attila a túra után levelet írt a rendezőknek: „Gratulálok, és nagyon szépen köszönöm, hogy itt lehettem az eddigi legjobb ötpróbás túrán! Sportemberi üdvözlettel…” – tájékoztatta hírportálunkat Buza Vince, a Honvéd Nyugdíjas Klub Egyesület túraszakosztályának elnöke. 

A járványra való tekintettel a rendezők a helyszínen nem osztották ki a teljesítést igazoló emléklapot, azt mindenki saját maga nyomtathatja ki a következő napokban.  – Összességében egy jó hangulatú, kellemes téli túra részese lehetett, aki ellátogatott a Felső-Kiskunságba. A program eredményes megrendezéséhez az egyesület szervezőmunkáján túl nagyban hozzájárultak a rendezvényt támogató partnerszervezetek és vállalkozók is. A természetbarátok legközelebb április 23-án a IX. Strázsa Honvéd Teljesítménytúrán találkoznak újra – tette hozzá Buza Vince. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában