Galériával

2021.12.13. 20:25

Kortárs művekből olvastak fel a kecskeméti Kocsis diákjai

Felolvasóversenyt rendeztek hétfőn Kecskeméten, a Déli Agrárszakképzési Centrum Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum és Szakképző Iskolában. A diákok kortárs művekből olvastak fel a zsűri előtt az intézmény könyvtárában.

Sebestyén Hajnalka

A diákok kortárs művekből olvastak fel. Fotó: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

Az agrárképzésben is hangsúlyt kapnak a humán tárgyak, így az irodalom is. Tökéletesen fémjelzi ezt a Kocsis középiskolában megrendezett felolvasóverseny. A Kocsis Pál Mezőgazdasági Középfokú Tanintézetért Alapítvány szervezésében két korcsoportban hirdettek meg a megméretést. A 9-10. évfolyam diákjai Dániel András Kicsibácsi és Kicsinéni vidám történetei, míg a 11-12. évfolyamosok Zalka Csenge Virág Hősök és pimaszok című könyvből választhattak művet.

A megnyitón köszöntőt mondott Juhász István igazgató, aki hangsúlyozta az irodalom fontosságát. Hozzátette az iskola diákjai már számos alkalommal szerepeltek kimagasló eredménnyel a magyar nyelvhez kapcsolódó versenyeken.

Bátor Miklós, a Kocsis Pál Mezőgazdasági Középfokú Tanintézetért Alapítvány kuratóriumi elnöke az olvasás fontosságára hívta fel a figyelmet, mely az unalom tökéletes ellenszere. Mindenkit arra biztatott, bártan vegyen elő egy könyvet várakozás közben, vagy éppen szabadidejében. Legyen az szépirodalmi, kortárs vagy éppen szakirodalom.

A versenyen a következő eredmény született. A 9-10. évfolyamon első lett Kállai Dominik 10/A, második Barta Dominik 9/A, harmadik Veréb Nikolett 10/A.

A 11-12. évfolyamon legjobbnak bizonyult Mészáros Fanni 11/A, a sorban követte Laczi István 12/A és Babenyecz Noémi 11/A. Különdíjat kapott: Pataki Alexandra 13/É osztályos tanuló. A verseny megrendezését és a jutalmakat (Libri utalványok) a Kocsis Pál Mezőgazdasági Középfokú Tanintézetért Alapítvány támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában