Galériával

2021.12.12. 18:33

Kápolnaszentelést tartottak Petőfiszálláson

Dr. Bábel Balázs, érsek advent harmadik vasárnapján Petőfiszálláson felszentelte a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye talán legkisebb kápolnáját.

Vajda Piroska

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye talán legkisebb kápolnáját szentelte fel dr. Bábel Balázs, érsek. Fotó: Vajda Piroska

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye talán legkisebb kápolnáját szentelte fel dr. Bábel Balázs, érsek advent harmadik vasárnapján Petőfiszálláson. Az ünnepi szentmise előtt az érsek atya gyújtotta meg az öröm gyertyáját a falu adventi koszorúján. A község határában található több mint százéves, egykori tanyasi iskolában kialakított kápolnát a pásztorok védőszentjének, Szent Vendelnek oltalmába ajánlották. A főpásztor történelmi eseménynek nevezte a kápolna létrehozását, figyelembe véve, hogy a keresztény Európa nyugati felében egyre több templomot zárnak be napjainkban. Az iskolaépületet az önkormányzat a Kalocsa-Kecskeméti érsekséggel és a Magyar Pálos Renddel közösen vásárolta meg és újította fel. Benne a kápolna mellett turisztikai központot létesítettek, ahol kiállítás mutatja be a település helyi értékeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában