Beruházás

2021.12.14. 11:25

Játszóteret és vízi központot avattak Dusnokon

Két beruházást is átadtak a napokban Dusnokon.

Gábor János

Balról jobbra: Bajusz István önkormányzati képviselő, Zsigó Róbert államtitkár, Mindszenti István polgármester és Vedelek Norbert, a megyei közgyűlés alelnöke Fotó: Gábor János

Kettős átadásra hívták össze a projektet támogató személyeket és a sajtót Dusnokon, ahol egyszerre zárták le az anno 72 millió­ból épült Vajas Vízi Turisztikai Központ fejlesztésének második ütemét és a mellette lévő új játszótér kialakítását. A múlt csütörtöki ceremónia többéves beruházások végére tett pontot. 

– A vízi központ a hajdani sertésátvevő telep romjain épült, és az elmúlt két évben a pandémia ellenére is nagyon népszerű kiránduló-, illetve rendezvényhelyszínné vált: családi és baráti összejöveteleknek ad otthont, míg tavasztól őszig kajakosok és kenusok kedvelt kikötője, ahol lehetőség nyílik pihenésre, felfrissülésre – mondta Mindszenti István polgármester. Hozzátette: az épület már 2019-ben készen állt a használatra, de a környéke aligha nyújtott vonzó látványt a körülbelül fél évszázados, feltöredezett járdái­val, sáros, rendezetlen környezetével és a közvilágítás teljes hiányával. Ezt sikerült orvosolni az elmúlt bő másfél évben azzal, hogy 

felállítottak négy nagy teljesítményű napelemes kandelábert, letettek 500 négyzetméternyi térkövet, kialakítottak egy sor parkolót, és zúzottköves borítással látták el a mindezt övező zónát, igaz, az elmúlt hetek esős időjárása miatt az utóbbi munkát még nem sikerült teljesen befejezni.

A rendezvényre meghívott Zsigó Róbert honatya, a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára hangsúlyozta: szerencsére sok alkalom nyílik átadásokra a választókerületben. Ennek hátterében az a stratégia húzódik, hogy az állam még a legkisebb települések infrastruktúráján is igyekszik javítani. Ennek legékesebb példája a politikus szerint a határ menti, alig több mint százlelkes Bácsszentgyörgy, ahol nemrég avatta fel a település történetének első játszóterét. Felidézte, hogy Dusnok elmúlt öt évére kiemelten sok fejlesztés jutott: orvosi rendelőt, közkonyhát, parkot, bekötőutakat, járdákat újítottak fel, illetve minibölcsődei csoportot indítottak. Zsigó Róbert arra biztatta a település vezetőjét, hogy továbbra is legyen elégedetlen, mert az fogja előrevinni a települést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában