Segítségnyújtás

2021.12.06. 16:45

Játékokat és etetőszékeket adományoztak a halasi kórház gyermekosztályának

Gyakorló és leendő édesanyák adományokkal lepték meg Mikulás alkalmából a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórházának Csecsemő- és gyermekosztályát. Kiskunhalasról és a környező településekről, sőt Szegedről, Dabasról és Törökbálintról is érkeztek ajándékok.

Mikulás napján adták át az adományokat a halasi kórháznak Fotó: Mihályi-Kocsis Edina

Személyes indíttatás ihlette a jótékonysági akciót, amit a Kiskunhalason szültem/szülök Facebook-csoport alapítói szerveztek.

– Kedves barátnőm két és fél éves kisfiát be kellett vinni az SBO-ra, a gyermek nagyon sírt. Az egyik nővérke valahonnan hozott neki egy kis játékot, aminek a kisfiú nagyon örült, és a vizsgálatok után haza is vihette. Amikor meghallottam a történetet nagyon meghatott.

– Az jutott eszembe, hogy sok játék lapul nálunk is, amiket a kislányom nem használ, viszont hasonló helyzetben egy másik kisgyermeknek milyen nagy boldogságot tudna okozni 

– mesélte a motivációjukról Mihályi-Kocsis Edina, a gyűjtés egyik szervezője.

Hozzátette továbbá, hogy egy hónappal ezelőtt a féléves kisfiával egy hetet töltöttek a halasi kórház Gyermekfertőző osztályán, ahol testközelből láthatta és tapasztalhatta meg azt az odaadó és emberfeletti munkát, amit a dolgozók tesznek nap, mint nap a gyerekekért. Ez még jobban erősítette benne a segíteni akarást.

Ezt követően keresték meg testvérével, Rékával a Csecsemő- és gyermekosztály főnővérét, Pakai Istvánnét, és megkérdezték tőle, mire lenne szükség az osztályon. Ahogy megérkezett a lista, kiírták azt a Kiskunhalason szültem/szülök csoportba, ahonnan sokmindenkihez eljutott a gyűjtés híre.

Mosható babát, játszószőnyeget, kisautókat, építő- és társasjátékokat, valamint kirakókat, illetve gyermek plédeket és takarókat is ajándékoztak a kórháznak az adományozók.

– Szóba került még, hogy szükség lenne néhány etetőszékre. Egyeztettünk a gyerekosztály főnővérével, és felvettük a kapcsolatot a kiskunhalasi Kenguru Bababolt tulajdonosaival, akik két új etetőszéket ajánlották fel. Emellett anyukáktól is kaptunk etetőszékeket, így bízunk benne, hogy minden kórteremben lesz hamarosan etetőszék – számolt be a részletekről Mihályi-Kocsis Edina.

A közel háromezer főt számláló csoportban gyakorló anyukák, kismamák és babát tervező hölgyek vannak, akik mindannyian érzékenyek a kisgyermekeket érintő témákra.

Így nem volt nehéz mozgósítani az embereket. – Ahogy közeledett Mikulás napja egyre több anyuka keresett meg bennünket, hogy szívesen segítene. Ez hihetetlen jó érzés. Sok anyuka jön Szegedről és környékéről Kiskunhalasra szülni, így ők hálából rengeteg mindent ajánlották fel, de kaptunk csomagot Dabasról és Törökbálintról is. És természetesen hálásak vagyunk a halasi és környékbeli anyukáknak is, akik segítettek nekünk, hogy szebbé varázsoljuk a gyerekek napját – hangsúlyozta Mihályi-Kocsis Edina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában