adomány

2021.12.01. 17:25

Ismét segített a kecskeméti Hírös Rescue Team, de most kicsit másképp

A Hírös Rescue Team Speciális Mentő Egyesület a napokban egy Bács-Kiskun megyei bajba jutott családnak tartós élelmiszereket adományozott.

Várkonyi Rozália

Tartós élelmiszerekkel segítette az egyesület a családot.

Forrás: Hírös Rescue Team Speciális Mentő Egyesület

A Hírös Rescue Team Speciális Mentő Egyesületről mi is többször írtunk már, hiszen a profi életmentők szabadidejükben is eltűnt emberek megtalálásában segítenek, de a napokban egy rászoruló családnak segítettek tartós élelmiszercsomaggal.

Az édesanya névtelenséget kért, így az ő nevét nem írjuk cikkünkben.

„A csapatnak nem ez a profilja, sőt saját működésünk sem egyszerű minimális anyagi készleteik miatt, de most személyes érintettség miatt adakoztunk. Egyik bajtársunk közelebbi ismerősei szorultak most segítségre.” – írják a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közösségi oldalukon.

Hírös Rescue Team Speciális Mentő Egyesület tagjainak egy része és a bajba jutott család.
Fotó: Hírös Rescue Team Speciális Mentő Egyesület

A Hírös Rescue Team Facebook-posztját sokan látták, így többen is felfigyeltek a bajbajutott családra.

– A család egy Kecskemét melletti településen él, az egyik bajtársunk szomszédja, gyerekkoruk óta ismerik egymást – mondta el Trencsényi Péter, az egyesület alapítója. – A hölgy gyermekét születése óta egyedül neveli, egy helyi kis állami gazdaságnál dolgozott, de lassan egy éve, hogy az édesanyja is ápolásra szorul és a gyermeke is, ezért nem tud dolgozni. A kisfiú most lesz hároméves, hamarosan óvodaköteles, így már nem jár utána a GYES, de mivel a gyermek beteg, így nem tud óvodába járni, az édesanya pedig munkát találni. A munkatársunk látta, hogy a család segítségre szorul, innen jött az ötlet, hogy egy kis élelmiszercsomaggal megpróbáljunk könnyíteni a mindennapjaikon.

A családnak eddig szerencsére volt bevétele, így inkább tüzelővel és élelmiszerrel lehet őket támogatni.

Mint megtudtuk, a kisfiúnak állandó középfülgyulladása van, és a tüdejével is problémák vannak. Kezelésekre járnak, aminek köszönhetően hol jobb, hol rosszabb az állapota. Több vizsgálaton is részt vett már, de az orvosok megmondani nem tudják megmondani, hogy mi okozhatja a gyulladást.

Tartós élelmiszerekkel segítette az egyesület a családot.
Fotó: Hírös Rescue Team Speciális Mentő Egyesület

– A mostani időjárás és a koronavírus sem segít a helyzeten. Az orvosok szerint nem Covidos a gyermek, de állandó gyulladásban van a füle, a tüdeje és a torka is. Az összes pénzüket gyógyszerre költik, ezért komoly anyagi gondokkal küzdenek – árulta el Trencsényi Péter.

Ahogy már említettük az édesanya nem szeretné, ha a cikkben megemlítenénk a nevét, de aki szeretné, az egyesületen keresztül támogatni tudja a családot. Ha valaki pénzt utalna, akkor ő a Hírös Rescue Team Speciális Mentő Egyesület bankszámlaszámára tudja küldeni az összeget: 11732002-23552560. Fontos azonban az utaláskor a megjegyzés rovatban feltüntetni, hogy a beteg gyermek családjának küldi a pénzt. Ha valaki élelmiszerrel, esetleg tüzelővel szeretné segíteni a családot, őket kéri az egyesület, hogy a [email protected] email-címen, vagy a Facebook-oldalukon keressék őket üzenetben.

A befolyt összegből az egyesület tüzelőt szeretne vásárolni a családnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában