Pék Henrietta

2021.12.07. 10:50

Hatalmas ünnepi kirakóst kaptak ajándékba a kiskőrösi diákok

A kiskőrösi pedagógiai asszisztens, Pék Henrietta a tavalyi gigantikus adventi mesekönyv után idén egy hatalmas puzzle-t ajándékozta meg a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának diákjait.

Barta Zsolt

Fotó: Subáné Kiss Krisztina

A 2,8×4 méteres óriási kép egy meghitt családi karácsonyt ábrázol. Egy olyan otthonban, ahol együtt vannak felnőttek, gyerekek, nagyszülők, de még a házi kedvencek is. Furcsa ezt leírni, de ma ez sajnos nem magától értetődő. A puzzle 24 darabból áll. Kilenc darabot Henrietta feltett előre.

Az alsó tagozaton 12 osztály van, az utolsó három darabot pedig a teremszépségverseny első három helyezettje teheti majd a helyére. A kirakó egy-egy darabját minden osztály számára egy kincsesláda rejti, melyet számzáras lakat őriz. Ennek kinyitásához egy feladatot kell megoldani, melynek nehézsége évfolyamonként eltér.

Forrás: Subáné Kiss Krisztina

Minden nap egy rész kerül fel a táblára, Henrietta erről előre egyeztet az osztályfőnökökkel, akik közül többen részt vettek az előkészületekben is.

Mikulás napján az 1.b osztály nyitotta ki a ládát, és tette fel a maga darabját a táblára Néző Sándorné Zsuzsa néni vezetésével. Henrietta 3 hónap alatt készítette el az óriási puzzle-t, mely teljesen a saját ötlete, a feladatok összeállításában kikérte a tanítók véleményét is. A kép zsírkrétával és pasztellel készült. Tavaly országos hírű lett Henrietta hatalmas adventi mesekönyve, az idei alkotás is megérdemli a széles nyilvánosságot. Minderről Subáné Kiss Krisztina tájékoztatta hírportálunkat.

Forrás: Subáné Kiss Krisztina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában