Fényes égbolt

2021.12.19. 14:41

Halas főterén és Kalocsán is sokan látták a száguldó tűzgömböt

Adventi égi csodaként írták le többen a péntek este fél nyolc tájban az ország felett átszáguldó fényes meteort. A szokatlanul nagyméretű tűzgömböt az egész országban jól lehetett látni. Kiskunhalason, a Bethlen Gábor téren Boggie és zenekara adott adventi koncertet miután a város felett elhaladt az égi jelenség, sokan nem hittek a szemüknek. Kalocsán is többen látták a tűzgömböt.

Pozsgai Ákos

Mari Csaba kalocsai lakosnak sikerült megörökítenie a nem mindennapi pillanatot Fotó: Mari Csaba

Az ország számos pontján észlelni lehetett a zöldes fényben ragyogó tűzgömböt, ami keletről nyugat felé haladt. Kiskunhalason tömve volt emberekkel a főtér, Csemer Boglárka és zenésztársai adtak adventi koncertet nem sokkal azelőtt, hogy az égbolton megjelent a fényes meteor, amit hosszú másodpercekig lehetett csodálni. Az emberek nem hittek a szemüknek, egymástól kérdezték, hogy „te is láttad?”

Az égboltot átszelő égi csodát este fél nyolc körül az ország több pontján is rögzítették a meteorfigyelő kamerák.

Jelentések szerint Szolnok fölött 86 kilométeres magasságban tűnt fel a feltehetően emberfej méretű kozmikus kődarab, amit átrepült az ország felett, és nyugaton, valahol Szentgotthárd környékén 56 kilométeres magasságban tűnt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában