Folytatódott az oltási akcióhét a kecskeméti kórházban is

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban is tovább folytatódott a koronavírus elleni oltások beadása.

baon.hu

Kiss Ákos Csaba orvos beolt egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház oltópontján. Fotó: Bús Csaba

Ahogy már korábban beszámoltunk, a nagy sikerre való tekintettel december 12-ig meghosszabbította a kormány az oltási akciót, így ezen a héten is minden nap előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül vehető fel a vakcina első, második vagy harmadik, megerősítő dózisa. Bács-Kiskun megyében 6 helyen várják az oltakozókat.

Bács-Kiskun megyében Kecskeméten, a Nyíri úti Rendelőintézetben és a Csabay Géza krt-i Bőrgondozóban, illetve Baján, Kalocsán, Kiskunfélegyházán és Kiskunhalason reggel 7-től este 7-ig várják az oltásra érkezőket. Erről a koronavirus.gov.hu ad tájékoztatást, ahol a kórházi oltóhelyek pontos listája is megtalálható– írja a bkmkh.hu.

Szombaton megnyílt az internetes időpontfoglaló az 5-11 évesek gyermekek oltásához. Az időpontfoglalóba azok a szülők tudnak belépni, akik az elmúlt napokban hiánytalan adatokkal regisztrálták gyermeküket és regisztrációjukat már érvényesítették. A gyermekek oltása december 15-én szerdán kezdődik az erre kijelölt kórházi oltópontokon. Az első gyermekvakcina szállítmány várhatóan kedden érkezik Magyarországra és 69 ezer gyermek oltását teszi lehetővé. Minden 5-11 éves gyermek oltható, ha a szülő kéri, és az oltásnak nincs ellenjavallata. Akut, lázas betegség esetén az oltás ellenjavalt – közölték a koronavirus.gov.hu oldalon.

Fotóriporterünk megörökítette, hogy a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház oltópontján szombaton is folytatódott a koronavírus elleni védőoltások beadása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában