Csátalja

2021.12.05. 07:00

Felújították a csapadékvíz-hálózat egy részét

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával újulhatott meg a település belterületén a meglévő csapadékvíz-hálózat egy része.

Márton Anna

Fotó: Márton Anna

Az ötvenmillió forintos projekt célja a község területén levő csapadékvíz-hálózat fejlesztése és a csapadékvíz kezelése volt.

A fejlesztést azokon a területeken valósították meg, ahol a heves esőzések során keletkezett vizek leginkább veszélyeztették az épített környezetet. A beruházás legfontosabb célja volt a csapadékvíz helyben tartása, annak talajba történő elszikkasztása.

A Petőfi utcában mindenképpen szükséges volt a zárt szakaszok tisztítása, a balesetveszélyes aknafedlapok és víznyelők cseréje. A szikkasztóárkok kialakítása során a jelenleg meglévő földmedrű árkokat is felhasználták, azonkívül új árkok építése is szükségessé vált, mivel az árkok nem a csapadékvíz elvezetését szolgálják, hanem annak tározását az elszikkasztásig.

A meglévő átereszek egy részét megszüntették, hogy a csapadékvíz lefolyva ne csak a legmélyebben fekvő árkot terhelje. A fejlesztés eredményeként a problémás, belvízvédelmi készültséggel érintett helyek megszűnnek, a csatornahálózat összefüggő hálózatot alkot és képes lesz a település egészén a csapadékvíz kezelésére. A projektet 2020 decemberében indították el és idén november 30-án zárták le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában