Fejlesztés

2021.12.16. 07:00

Felújításra és kerékpárút-építésre is pályáztak Császártöltésen

Vasárnap Bányai Gábor országgyűlési képviselő tisztelte meg a települést. Ő gyújtotta meg a harmadik gyertyát a császártöltési adventi koszorún.

Barta Zsolt

A legszebb karácsonyfákra szavazhattak az érdeklődők. Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

 A gyertyagyújtást követően a templom melletti térről az ünneplő közönség a Tele­házba sétált át, ahol tíz feldíszített karácsonyfát tekinthettek meg, és szavazhattak a legszebbre. A vendégeket forró tea és házi sütemény is várta. 

A rendezvény végén beszélgettünk Takácsné Stalter Judit polgármesterrel arról, milyen terveket valósítanak meg jövőre. A megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 2 rendszerbe két pályázatot juttattak el. Az egyik a nagy játszótér felújítása, míg a másik a Keceli út felé kiépítendő kerékpárút projektje. 

Várják a Császártöltés, Hajós és Kecel közötti kerékpárút létesítését is. Ehhez kapcsolódóan épül ki a faluban a települési szakasz. A Császártöltés és a Hajós közötti útszakasz tervezésére már rendelkezésre áll a pénz. A falu régi, de mára felújított emeletes házában a Módos Töltés tárlatot felújították, az értéktári részt berendezték. Egy másik tárlat bemutatása jövőre történik meg.

Mint azt a polgármester elmondta, jövőre is megrendezik a Sváb Ételek Fesztiválját, és már sokan jelezték, hogy eljönnek a településre a rendezvény miatt. Takácsné Stalter Judit dédelget egy gondolatot, melyet megosztott portálunkkal: a hazai sváb települések történetéhez kapcsolódó centrumot kellene létrehozni, amely például a málenkij robot vagy akár a kitelepítések történetét fogja össze. Minden településnek megvan a maga története, ennek lehetne egy szakmai egységet kialakítani Császártöltésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában