Galériával/Videóval

2021.12.17. 17:20

Fekvenyomó versenyen mérték össze erejüket a diákok Kecskeméten

Nem mindennapi területen mérhették össze erejüket a Kecskeméti Szakképzési Centrum diákjai pénteken, a Gáspár András Technikumban. A kecskeméti 13. Hadkiegészítő Toborzó Iroda ugyanis fekvenyomó versenyt rendezett az iskola tornatermében.

Horváth Péter

Sokan próbálták ki erejüket. Fotó: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

- Katonaként kötelességüknek érezzük az egészséges életmód fontosságára felhívni az ifjak figyelmét. Közel áll hozzánk a sport, mert az egyenruha felöltéséhez az egyik feltétel a fizikai alkalmasság, és mert évente kötelezően felmérik az állóképességünket, amihez muszáj edzettnek maradni. Ezért minden nap tapasztaljuk a testedzés áldásait, amit a fiatalok számára is igyekszünk közel hozni, mindezt most egy rendhagyó, színesebb sportágban próbáltuk megtenni - mondta Gáldonyi Sándor őrnagy, az iroda vezetője és egyben az esemény kommentátora. - Ez tulajdonképpen egy nulladik állomás, mert jövőre szeretnénk egy kadét fekvenyomó kupát elindítani, és a versennyel a diákok fogadókészségét mértük fel - indokolta a kezdeményezést Gáldonyi őrnagy. Az érdeklődéssel nem volt baj, messze túlszárnyalta az iroda elképzelését: több mint 45 fiatal regisztrált az eseményre és menet közben a tanárok is kedvet kaptak ahhoz, hogy a rúd alá feküdjenek. A verseny frenetikus hangulatban telt, a tornatermet megtöltötték a szurkoló diáktársak. 

Fiúk és lányok vegyesen indultak, a hölgyek kezdték a versenyt, majd életkorban és súlycsoportban felfelé haladva feszültek a súlyoknak az ifjú erőművészek. A lányok 60, a fiúk 80 kiló alatti és feletti, valamint 18 év alatt és feletti kategóriában indultak a nevezők 

A megméretésen nyitottan fogadták a visszajelzéseket a szervezők, amivel még jobbá tehetik a várhatóan jövőre útjára indítandó országos kadét kupát.

A versenybíra szerepét Mosonyi Viktor hadnagy, az iroda munkatársa vállalta, aki maga is jeleskedik a fekvenyomásban - ezt demonstrálva játszi könnyedséggel melegített 110 és 130 kilóval.

A hölgyek között első lett a 17 éves Kovács Viktória, legjobb eredménye 60 kiló volt. A 17 év és 65 kilogramm alatti kategóriában első lett a 15 éves Eszenyi Dávid 65 kilós legnagyobb súllyal. A 17 éves 65 kilogramm felettiek között a 15 éves Juhász Martin lett első 100 kilós legjobb eredménnyel. A 17 év felettiek és 80 kiló alattiak között a 17 esztendős Kertész Csaba bizonyult a legjobbnak 90 kilós legmagasabb eredménnyel. A 17 év és 80 kiló felettiek csoportjában a 19 éves Farkas Dániel győzött, ő 125 kilót nyomott ki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában