Kalocsa

2021.12.06. 07:15

Eladja néhány bérlakását a város

Legalább 30 millió forintos bevételre számít Kalocsa önkormányzata, összesen öt, leromlott állapotú ingatlan értékesítéséből.

Gábor János

Forrás: Shutterstock.com

Az egykori szociális bérlakások évekig álltak kihasználatlanul, és mára olyan mértékben tönkrementek, hogy a város nem tudja finanszírozni a felújításukat. A vezetés a képviselő-testület elé terjesztette az eladási szándékot, amelynek szövegében alacsony árakat jelölt meg. A városatyák nem értettek egyet az összegekkel, és áremelést javasoltak.

 

A város legkülönbözőbb pontjain választottak ki öt egykori bérlakást, hogy az értékesítésükből befolyt összegből más, kevésbé rossz állapotban lévő ingatlanokat állítsanak helyre, további hasznosítás céljából. Az eladást javasló előterjesztésből kiderült: lévén az építőanyagárak és az egyébként is nagyjából féléves határidőket megadó szakemberek díjai az egekbe szöktek, a munkálatok több tízmillió forintba kerülnének és irreálisan sokáig tartanának. Mindezt figyelembe véve kétséges a megtérülés, hiszen a szociális célú bérbeadásról szóló helyi rendelet alapján túl alacsony lenne a lakások bevétele – érvelt az önkormányzat.

 

A Csajda, Hunyadi János, Erkel Ferenc és Kossuth Lajos utcákban, illetve az Alkotás útján lévő ingatlanok egyenként megállapított árát a rossz műszaki állapot ellenére is túl alacsonynak találta a testület.

Több városatya 12,5 százalékos, lakásonként mintegy 300–900 ezer forintos emelésre tett javaslatot.

A grémium elfogadta az újonnan rögzített árakat, amelyek összességében minimum 30,4 millió forintos bevételt hozhatnak a költségvetésnek. Az ingatlanokat később, nyílt pályázaton fogják meghirdetni eladásra.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában