Kecskemét

2021.12.28. 18:35

Bányais sikerek a téli szünet előtt

A Bányai Júlia Gimnáziumban ismét egymást érik a kiváló versenyeredmények.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Illusztráció/ Shutterstock

A Magyar Hóröplabda Bajnokság országos döntőjében, az utánpótláskorúaknál (20 éven aluliak) két bányais diák, Kispeti Anna 9. A és Somodi Zselyke 9. B képviselte az iskolát. Az immáron olimpiai sportágnak számító hóröplabdában a játékosok összesített ranglistapontjai – legjobb három – adták a lehetőséget, hogy a döntőre a legjobbak kvalifikálhassák magukat. A lányok harmadik helyezést értek el Budapesten, a Városligeti Műjégpályán megtartott döntőben. 

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny második fordulójába sok diák bejutott a gimnáziumból. Földrajzból Palásti László 12. A (felkészítő tanár: Korsósné Jávorka Zsuzsanna), informatikából Mihalik Bálint 12. A (felkészítő tanár: Krett György), kémiából Kósa Viola 12. B (f. t.: Labancz István), fizikából Mihalik Bálint 12. A, Varga Ádám 12. B (f. t.: Bakk János), matematikából Faragó Tamás 12. A, Mihalik Bálint 12. A, Török Ágoston 12. A (f. t.: Varga József), angol nyelvből Farkas Eszter 12. A (f. t.: Rebek Renáta), biológiából Józsa Tamara 11. B (f. t.: Korsósné Jávorka Zsuzsanna, Szabó Ödön). 

Végül még egy rangos verseny, ahol szép eredményeket értek el a bányaisok. A XV. Dürer Versenyen a Dél-Alföld régióból versenyző csapatok közül az országos döntőbe jutott E+ (matematika) kategóriában Török Ágoston 12. A, aki budapesti tanulókkal alkotott egy csapatot. Felkészítésében részt vett tanára, Varga József. Az F+ (fizika) kategóriában Mihalik Bálint 12. A csapata szintén remekelt, és bejutott a döntőbe, felkészítette Bakk János. A K (kémia) kategóriában mindkét bányais csapat országos döntőbe jutott: Antal Katalin 12. A, Józsa Tamara 11. B, Hangya Kinga Imola csapata (f. t.: Labancz István és Reiterné Makra Zsuzsanna), valamint Horváth Hanna Zsófia 12. B, Kósa Viola 12. B és Nyíri Kata Luca 10. A csapata (f. t.: Labancz István, Reiterné Makra Zsuzsanna és Vargáné Hajdú Mária). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában