Galériával

2021.12.22. 13:53

Ajándékokkal köszöntötték a kecskeméti nyugdíjas otthon lakóit

Az Egészségügyi Alapellátás Idősgondozó Szolgálat Horváth Döme körúti idősotthonában, illetve a nappali ellátást végző Napsugár Klubban köszöntötte szerda délelőtt az időseket Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere. Az alpolgármester jókívánságai mellett Lévai Jánosné tanácsnok és Horváth Attiláné, a Városi Szociális Közalapítvány elnöke társaságában átadta a közalapítvány által összeállított ajándékcsomagokat a lakóknak. Az intézmény 29 lakója kapott így karácsonyi csomagot.

Horváth Péter

Az intézmény 29 lakója kapott karácsonyi csomagot szerdán. Fotó: Bús Csaba

Az átadón Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester elmondta, hogy ebben a járványtól terhelt időben az idősekre jobban kell vigyázni, ezért a városvezetésnek most különösen fontos, hogy figyeljenek a megyeszékhely időseire. Az idősotthon nyugdíjasai a Városi Szociális Közalapítvány által összeállított csomagokban tartós élelmiszert és vitaminokat kaptak, melyeket nagy örömmel fogadtak, majd kicsit elbeszélgettek az ajándékozókkal.

Horváth Attiláné, a Városi Szociális Közalapítvány elnöke elmondta, hogy egész évben segítik a hozzájuk forduló sokakat, de karácsony időszakában még koncentráltabban igyekeznek megkönnyíteni a rászorulók életét, és próbálnak szép pillanatokat lopni szívükbe. Kecskeméten több ezer embert segítenek számos területen, többek között tűzifával, különböző segélyekkel és ösztöndíjakkal. Karácsonyra készülve négy óvodába és négy iskolába összesen 350 gyermekeknek szánt ajándékcsomagot juttattak el és még hátravan a hajléktalanszállón tartózkodók megvendégelése: őket töltött káposztával várják december 24-én este és ajándékokat is kiosztanak közöttük. Kiemelt figyelmet fordítanak az ágyhoz kötött emberek, illetve a tanyákon élők irányába is. Az elnök hozzátette, hogy karácsonykor is, csakúgy, mint az esztendő bármely szakában, az önkéntesek folyamatosan figyelemmel kísérik a környezetükben élő rászorulók helyzetét és segítik őket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában