galériával

2021.12.04. 12:58

A mikulás másfélszáz csomagot osztott Tabdiban

Tabdiban péntek este érkezett meg a mikulás. A falu ünnepi főterén csaknem másfélszáz csomagot osztott ki a gyerekek között a rénszarvas szánon ülő várva várt vendég.

Barta Zsolt

Fotó: Barta Zsolt

Az önkormányzat az idén is gálánsan minden, a faluban élő gyereknek biztosította az édességekkel tele csomagot. A Mikulás azt is bevállalta, hogy más településről érkező kicsiknek is oszt ajándékot.

Volt, aki Csengődről, de akadt, aki Kiskőrösről érkezett, hogy találkozzon a Szent- Miklós szerepét eljátszó nagyszakállúval. Tabdiban minden évben a település közepén egy hangulatos kis teret alakítanak ki, hogy az embernek olyan érzése legyen, mintha egy nagy sátor alatt lenne az érdekes ünnepi kivilágítás miatt.

Az idén is, Fodor Zoltán, Tabdiban élő vésnök keze nyomát láthatták az adventi ünneplők.

Rénszarvasokat, a mikulás szánját és egyéb díszítő elemeket készített. Picard Tünde a faluház vezetője vezényelte le az ünnepi csomagosztást, a három gyermek manóval, akik a télapónak segítettek. Előtte azonban Pénzes Péter református lelkész idézte fel az adventi várakozás különleges időszakát. Az atya hangsúlyozta, hogy Jézus megérkezésére várakozik ezekben a hetekben a világ, pedig ő már eljött egyszer hozzánk.

 

Maga az adventi négy hét is ünnep, különleges időszak. Egy ismerősétől megkérdezték, melyik a legszebb ünnep az életében. Ő azt mondta az advent. Hogy miért? Azért mert négy hétvégén is meggyújtjuk a várakozás gyertyáit. A lelkipásztor lélekemelő beszéde után Pénzes Péter és Hetényi Vivien óvodavezető gyújtotta meg a falu hatalmas koszorúján a második gyertyát.

Fábián Sándor polgármester kérdésünkre elmondta, hogy a gyönyörű adventi szimbólumot Horváth Dalma vezetésével az óvónők és a dajkák készítették. Az ünnep a közel 1100 fős falu számára különleges, mert a hideg időben rengetegen jöttek beszélgetni, megkóstolni a forralt bort vagy a forró teát. A rendezvény erősíti az egybe tartozás érzését, amely most a pandémia időszakában különösen fontos, fogalmazott a falu elöljárója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában