Közélet

2021.12.14. 10:24

A gyermekvédelmi népszavazásról tartott sajtótájékoztatót Salacz Lászó Alsószenttamásiban

A gyer­mek­védelmi népszavazásról tartott sajtótájékoztatót pénteken dr. Salacz László országgyűlési képviselő az alsó­szenttamási ÁGOTA Falván.

Gulyás Sándor

Dr. Salacz László tudja: a gyermeknél nincs fontosabb

Fotós: GULYAS SANDOR

A négykérdéses népszavazáson az egyre erőteljesebb LMBTQ-lobbira lehet majd nemet mondani, valamint mindenki kiállhat amellett, hogy a gyermekek szexuális nevelésé­ről csak a szülők dönthetnek.

 – A hazánk ellen irányuló intenzív nyomásgyakorlás ellenére a kormány álláspontja változatlan, a magyar gyermekek szexuális nevelése kizárólag a szülő joga, ezért minden másra irányuló propagandától meg kell védeni a gyermekeinket. A népszavazás a legmegfelelőbb eszköz arra, hogy a gyermekeink védelmét szolgáló szabályokról, törvényekről mi dönthessünk. A kecskeméti és a Felső-Kiskunságban élő emberek, családok dönthessenek arról, hogy mi a helyes és mi nem, ha a gyermekeinkről van szó. Beleszólásunk csak nekünk lehet gyermekeink jövőjébe. Éljünk ezzel a jogunkkal! A jövőnk múlik rajta – hangsúlyozta Salacz László országgyűlési képviselő.

– Szülőként tudom és érzem, hogy a gyermeknél nincs fontosabb. Mi egyértelműen kifejezésre juttatjuk, hogy a gyermekek pártján állunk és minden időben megvédjük őket. Európában elsőként a magyar kormány kezdeményezte az országgyűlésnél a gyermekek védelmében történő népszavazást, amit a köztársasági elnök feladata elrendelni. 2022-ben a magyar családok dönthetnek arról, hogy milyen országban nőjenek fel a gyerekek. A népszavazás akár az országgyűlési választás napján is megrendezhető, mely így kevesebb költséggel járna − fűzte hozzá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában