KALOCSA

2021.12.05. 10:43

A fény mesterére emlékeznek

Fény-mozgás-konstrukció címmel nyílt meg december 3-án, késő délután a Pécsi Tudományegyetem szekszárdi Karán Dargay Lajos képzőművész első emlékkiállítása.

baon.hu

Forrás: DLMA Archívum

A múlt év őszén nyílott Universitas Galériában megrendezett kamara tárlatot Wehner Tibor író, művészettörténész nyitotta meg. Az NKA és MMA támogatásával készült tárlat 2022. január 6-ig tekinthető meg – írja a Dargay Művészeti Alapítvány.

A történelmi Baranya megyében 1942-ben született, de erős felvidéki gyökerekkel bíró legendás szobrászművész és tanár két évtizedig Egerben dolgozott és alkotott, majd 1983-tól vezette az általa alapított és gondozott Schöffer Múzeumot Kalocsán.

A 2018 decemberében elhunyt Mester tevékenysége előtt Heves megye Príma Díjjal, míg Bács-Kiskun megye, majd Kalocsa város (poszthumusz) művészeti díjjal tisztelgett. Dargay Lajos hagyatékát Alapítvány gondozza, figyelemre méltó munkásságát Szekszárd székhellyel nemzetközi kutatócsoport népszerűsíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában