Császártöltés

2021.12.18. 14:37

A család és a barátok lelkiereje is segített Bányai Gábornak

Február 24-én jelentette be Bányai Gábor országgyűlési képviselő, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést. Több mint öt hónapig küzdött a Coviddal, majd legyőzte a betegséget. Idő közben hosszú heteken át mélyaltatásban kezelték a szegedi klinikán. Száz­hatvanöt nap után tért haza. Hogy élte meg ezt az időszakot a családja? Minderről a kép­viselő feleségét, Krisztinát kérdeztük Császártöltésen.

Barta Zsolt

Bányai Gábornak (középen) sokat segített a család ereje a felépülésben Fotó: Pozsgai Ákos/archív felvétel

Fotó:

– Amikor megtudtuk, hogy súlyos beteg Gábor, akkor úgy éreztem, összeomlok. Felhívtam az ikertestvéremet, hogy adjon tanácsot. Ő ugyanis volt már nehéz lelki helyzetben. Hogy lehet egyáltalán például az éjszakákat túlélni, ilyenkor ugyanis az ember fejében mindenféle gondolat megfordul. Kapasz­kodókat kezdtem keresni – mondta Krisztina.

 – Mivel karanténban voltunk, belém hasított a gondolat, hogy virrasztanunk kell. Ezzel segíthetjük Gábor gyógyulását, hogy érezze, nincs egyedül a bajban. Az ismerősökkel, rokonokkal online tartottuk a kapcsolatot. A barátaink azonnal a segítségünkre siettek, mivel nem volt erőm főzni, ők hozták a meleg­ételt nekünk. Eszükbe jutott, hogy mire lehet szükségünk. Lefektettem a nyolcéves kislányomat, és megbeszéltük a többi gyermekemmel, hogy felváltva hajnal kettőig virrasztanak óránként, majd én kettőtől háromig, illetve Gábor húga háromtól négyig, majd a nagymama négy órától. Azt az egy órát mindig imával töltöttük – mesélte. 

– Amíg Gábor le nem került a lélegeztetőről, addig virrasztottunk heteken át. Ezalatt 10 kilót fogytam. A virrasztás arról szólt, hogy Gábor érezze, van mellette valaki. Ezt biztosították a családtagok és a barátok. Sokan támogattak bennünket, egy Kelebiáról indított imalánc is működött a családi mellett. Április végén kezdték ébreszteni, májusban tudtunk már vele valamilyen szinten kommunikálni. Majd a balatonfüredi rehabilitáció után, nyáron jött haza – mondta végül Bányai Gábor felesége, Krisztina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában