közlekedés

2021.11.26. 07:12

Útlezárások, korlátozások lassíthatják a forgalmat Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy hol kell forgalomkorlátozásra számítani pénteken Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást a pénteki napra vonatkozóan:

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán,

– Örkény és Lajosmizse között a víznyelőrácsokat tisztítják. Az 50-es és a 74-es kilométer között, a Röszke felé tartó oldalon szakaszosan lezárják a belső sávot.

– Kunszállás térségében, a 100-as kilométer és a 101-es kilométer között burkolatot javítanak. A Röszke felé tartók sávlezárásra és sebességkorlátozásra készüljenek!

Főutak:

Az 55-ös főúton,

– a Pörböly és Bátaszék közötti szakaszon felújítják a burkolatot. A munkaterületnél félpályás lezárás van érvényben.

– a Bátai főcsatorna hídját újítják fel. A 117-es kilométernél lévő híd előtt az autósokat egy helyben kiépített terelőútra irányítják.

– Mélykút és az 53-as főút közötti szakaszon hófogó rácsokat helyeznek ki, munkaidőben útszűkület mellett dolgoznak.

A 441-es főúton, Nagykőrösön, a Ceglédi úton a Szolnoki út és a Széchenyi tér között építési munkák miatt útszűkületen kell áthajtani.

Kecskemétnél, a város északi elkerülőjén, a 445-ös és a 441-es főút csomópontjánál építési munkák miatt útszűkület van érvényben, de időszakosan a fél útpályát is lezárják.

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun megyében,

– az Öregcsertő és a keceli bekötőút közötti úton az 55-ös kilométernél lévő hídon félpályás korlátozás van érvényben.

– a Kalocsa és Szakmár közötti útszakaszon, a 10-es és a 22-es kilométer között burkolatfelújítás miatt időszakos forgalomkorlátozásra kell számítani. A 15-ös kilométernél lévő híd lezárása miatt a forgalmat a Homokmégy, majd a Kalocsa felé vezető útra terelik el.

Kamion stop:

A kamiontilalom ezen a hétvégén (november 27-28.) szombaton 22.00-tól vasárnap 22.00-ig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon.

(A 2021. november 4-ét követő hétvégétől a nemzetközi forgalomban közlekedő, legalább 7-es (EURO 3-as) környezetvédelmi osztály besorolású tehergépjárművekre már nem vonatkozik a tilalom.)

Bővebb információk: utinform.hu/hu/static/kamionstop

További információkat az esetleges változásokról, nem tervezett aktuális napi munkavégzésekről és korlátozásokról a honlap térképes nézetében talál.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában