közlekedés

2021.11.21. 10:10

Újra kétirányú az 5301-es út Kalocsa melletti szakasza

Újra kétirányú az 5301-es út Kalocsa délkeleti határán lévő, felújítás alatt álló szakasza.

Gábor János

Forrás: shutterstock.com

Több hétig tartó félpályás lezárás után ismét kétirányú az 5301-es út Kalocsa délkeleti határán lévő, felújítás alatt álló szakasza, árulta el a baon.hu-nak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezető, aki kérdésünkre közölte: a teljes pályaszerkezetet cserélik a szakemberek, és a város melletti területen a szerdai napra tervezték a jelzőlámpás forgalomszabályozás feloldását.

Ez még nem a végleges állapot, fűzte hozzá, hiszen csak az út alapozása zajlott le, míg az aszfaltréteg terítésére csak később fognak sort keríteni, ekkor egy rövid időre vissza fognak térni a jelzőlámpák is.

A munkálatok sok indulatot váltottak ki a közösségi médiában: az emberek a mély, akár 40 centiméteres árok, a hosszú várakozási idő és a rossz láthatóság miatt reklamáltak, azt állítva, hogy láttak emiatt felborult autót, vagy más kisebb baleseteket. A kommunikációs osztályvezető elmondta, a munkák megkezdése óta nem kaptak bejelentést arról, hogy bárkit is baleset ért volna. Pécsi Norbert Sándor emlékeztetett: a felújítás a Közép-Duna menti térségben tervezett országos közúti felújítások program részeként valósul meg, és a Kalocsa melletti építkezés befejezése december első felére várható.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában